Mediateam

Ook deze uitzending zit het Mediateam weer klaar. Je kunt dit team bereiken op @avrotrosradar of met de hashtag #radartv.Bekijk de onderwerpen van deze week.

Apotheekbereidingen

Vorige week hadden we het over apotheekbereidingen van medicijnen, oftewel geneesmiddelen die op maat gemaakt worden. Een groot aantal daarvan wordt plotseling niet meer vergoed. Net zoals de medicijnen voor het zoontje van mevrouw Van der Geest, dat spina bifida heeft. De familie was ruim €12.000,- per jaar kwijt aan de speciale medicijnen. Naast mevrouw Van der Geest zijn er nog veel meer schrijnende gevallen.

Apothekersorganisatie KNMP heeft hierover een overleg gehad met verzekeraars, patiëntenorganisaties en artsenkoepels. Ze hebben overeenstemming bereikt over een lijst met geneesmiddelen die voorlopig nog vergoed worden. KNMP is daar blij mee, al zijn het niet alle medicijnen. De lijst met medicijnen die voorlopig worden vergoed telt vier pagina's, terwijl de lijst met medicijnen die niet worden vergoed zeven pagina's lang is.

Daarnaast is het nog onzeker wat er na 31 mei gaat gebeuren. KNMP roept zorgverzekeraars op om coulant om te gaan met de kwetsbare groep patiënten die maatwerkmedicatie nodig hebben en nu in onzekerheid zitten of ze deze vergoed kunnen krijgen.

Cashbackactie LG

Radar ontving veel klachten over een cashbackactie van LG. Zo ook van meneer Van der Wiel en meneer Hofmann. Eind vorig jaar hebben ze een declaratie ingediend om geld teruggestort te krijgen op hun rekening. Pas na vier maanden en mede door Radar hebben zij dat geld ontvangen. LG betreurt de vele klachten en wijt die aan de 'grotere belangstelling dan verwacht'. LG zou te maken hebben gehad met fraudegevallen. Daardoor hebben veel terugbetalingen vertraging opgelopen.

Klanten die vragen hebben over de cashbackactie en de status van hun terugbetaling kunnen contact met LG opnemen via de mail: lg.webcare(at)lge.com.

Neptelefoontjes Microsoft

Radar waarschuwt consumenten voor neptelefoontjes over computerproblemen uit naam van Microsoft. Er zijn opvallend veel berichten op sociale media over bedrijven die je opbellen en zich voordoen als Microsoft of 'Windows Care'. Ga hier niet op in en verstrek geen persoonlijke gegevens, want dit is een soort phishing via de telefoon.

Ook interessant