toggle menu

Mediateam: Afgesloten door Tele2

De afgelopen dagen kreeg Radar veel berichten van Tele2-klanten. Zij laten ons weten dat ze plotsklaps zijn afgesloten door de provider, en dat dat zou komen door een betalingsachterstand waar ze zelf niets van afweten.

Afgesloten door Tele2

Een van die mensen is Lianne, zij stuurde ons dit filmpje. 'Donderdag werd ik wakker en wilde ik het nieuws kijken, maar mijn tv deed het niet. Ook mijn wifi was uit. Het bleek dat ik was afgesloten door Tele2. Na drie keer bellen en alle drie de keren vijftien minuten de wacht staan bleek dat ik al maanden verkeerd betaal, naar het oude rekeningnummer. De mail daarover was in mijn spambox beland.'

Omdat Tele2 een nieuw rekeningnummer heeft zijn de betalingen van Lianne dus op de verkeerde plek terecht gekomen. Op papier heeft ze dus een betalingsachterstand. Als dat gebeurt word je door Tele2 afgesloten. Bovendien moet je om opnieuw aangesloten te worden zelf nog extra betalen.

Radar vraagt om opheldering

Dit is iets wat we van meer klanten te horen kregen en dus hebben we om opheldering gevraagd. Tele2 zegt ons dat ze druk bezig zijn om mensen die onterecht zijn afgesloten weer toegang tot televisie en telefonie te geven.

Update 14 november 20:30 uur: Reactie Tele2

Tele2 heeft op verzoek van Radar reactie gegeven op de problemen die zijn ontstaan:

'Klanten die momenteel zijn afgesloten wegens een betalingsachterstand maar reeds hebben betaald en ons daar ook een bewijs van hebben gestuurd, worden vanavond (maandag 14 november red.) allemaal her aangesloten. Dit betekent dat zij uiterlijk morgenochtend weer gebruik kunnen maken van hun diensten. Uiteraard zullen wij geen her aansluitkosten in rekening brengen bij de mensen die onterecht zijn afgesloten.

Mochten er klanten zijn die de afgelopen dagen een herinnering hebben ontvangen terwijl zij wel hebben betaald, dan willen wij hen vragen om contact op te nemen met de klantenservice van Tele2, zodat zij een betaalbewijs naar ons kunnen opsturen en wij deze snel kunnen verwerken.

 

We willen al onze klanten die last hebben gehad van deze tijdelijke achterstand onze excuses aanbieden voor het ongemak'.

De volledige reactie van Tele2 kun je hier lezen.

Gerelateerd

Ook interessant