toggle menu

Mediateam: Autohuur | Amandelkoeken

Het Mediateam zit elke maandagavond voor je klaar. Je kunt het team bereiken via Twitter (gebruik @avrotrosradar of #radartv), via Facebook en via het online contactformulier.

Autohuur-tip: persoonlijk inleveren

Het is verstandig om foto's van je huurauto te maken, maar het kan zijn dat dit toch tekort schiet als bewijs wanneer het verhuurbedrijf schade constateert. Dat ondervond de familie Zilder toen die een Bo-rent-bestelbusje vervroegd inleverde terwijl het bedrijf dicht was.

In de video vertelt Jeroen waar het misging. Tip voor toekomstige autohuurders: zorg dat je bij inlevering met een medewerker een rondje om de auto kunt lopen.

Testpanelenquête over supermarkten: de resultaten

Ruim 40% van de respondenten vind het leuk om boodschappen te doen. 1 op de 100 laat regelmatig boodschappen thuisbezorgen. Bekijk de video voor deze en andere uitkomsten.

Amandelkoeken zonder amandel

Dit is de ingrediëntenlijst van AH BASIC Almond Cakes (gevulde koeken):

Ingrediënten: 41% spijsvulling [banketspijs (suiker, sojaboon (SOJA), rijstbloem, tarwebloem (GLUTEN), dextrose, raapolie, stabilisator (sorbitol), water, abrikozenpit, zout, aroma), water, stabilisator (E422), citroenrasp (suiker, citroensapconcentraat, citroenschil, water)], tarwebloem (GLUTEN), suiker, plantaardige olie (palm, raap), invertsuikerstroop, gezouten eigeel (scharreleigeel (EI), zout, emulgator [lecithine (soja)], conserveermiddel (E202), rijsmiddel (E503). Gemaakt in een bedrijf waar ook noten worden verwerkt.

Radar-kijker Anoesjka mailde ons hierover. Het was haar opgevallen dat er geen amandel in de koeken zit - en dat terwijl ze, vertaald uit het Engels, toch echt amandelkoeken heten.

Volgens foodwatch is dit in strijd met de wet, en Albert Heijn geeft Anoesjka ook groot gelijk. Wat het bedrijf hieraan gaat doen, vertellen we in het Mediateam (zie video).

Oproep: gezin gezocht

Voor twee Radar Extra's (speciale uitzendingen van Radar) zijn we op zoek naar leuke gezinnen met een koophuis die

  • een hypotheek hebben die 'onder water' staat
  • bereid zijn om mee te werken
  • het leuk vinden om meer inzicht te krijgen in hun huidige én toekomstige financiële situatie

Interesse? Lees de oproep en vul het formulier in.

Ook interessant