toggle menu

Mediateam: Costa Cruises | Greetz | Ecodienst online

Het Mediateam zit elke maandagavond voor je klaar. Je kunt het team bereiken via Twitter (gebruik @avrotrosradar of #radartv), via Facebook en via het online contactformulier.

Cruise na boeking ineens veel goedkoper

Wilma boekt in november bij Kras Reizen een mooie, verre reis. Ze gaat met rederij Costa Cruises van Mauritius naar Shanghai varen. Omdat de website van Kras aangeeft dat er nog maar één binnenhut beschikbaar is, besluit ze het zekere voor het onzekere te nemen en te boeken. Het kost wel een zakcentje: 2350 euro per persoon, maar dat is het Wilma voor zo'n bijzondere reis wel waard.

Tot ze twee maanden later een mail ontvangt van Kras met de nieuwste aanbiedingen. Daarin de spectaculaire prijs van 1800 euro voor precies dezelfde binnenhut op precies dezelfde cruise. Wilma is verontwaardigd, ze heeft 550 euro per persoon meer betaald: in totaal dus 1100 euro. Ze pakt de telefoon op en haalt verhaal bij Kras Reizen.

Daar krijgt ze al snel te horen dat, hoe vervelend het ook voor haar is, er niets voor haar gedaan kan worden. Costa Cruises heeft een aantal binnenhutten nog niet weten te slijten en biedt deze nu aan bij Kras. Dat het tarief lager is maakt het extra wrang, maar is simpelweg een gevolg van vraag en aanbod.

Wij hebben ook aan de bel getrokken bij Kras en krijgen de volgende reactie:

'Kras had de beschikking over een beperkt aantal hutten, waarvan de laatste is verkocht op 2 november. Het is dus correct dat Wilma deze melding kreeg bij boeking. Deze vliegreis met een cruise van 4 weken van Mauritius naar Shanghai is hen aangeboden en vervolgens door hen gekocht voor € 2350,- per persoon.

Wij hebben er begrip voor dat het niet leuk is om te moeten constateren dat er hutten enkele maanden later opnieuw werden aangeboden en voor een nog lagere prijs. Dit heeft echter alles te maken met het feit dat de rederij onlangs opnieuw hutten aanbood voor een lager tarief. Zij zullen die als onverkocht terug hebben gekregen van een andere partij, ze zijn als extra hutten ter verkoop aangeboden aan Kras. De kostprijs condities waren ook veranderd en daardoor is het mogelijk dat de verkoopprijs nu wat lager is.

Vroeg boeken hoeft niet noodzakelijkerwijs de laagste prijs op te leveren, maar het geeft wel altijd zekerheid over de beschikbaarheid. Noch Kras, noch deze vakantiegangers hadden op het moment van boeken kunnen voorzien dat er later nieuwe hutten beschikbaar zouden komen.'

Bekijk ook de ingestuurde video.

Greetz.nl bezorgt valentijnscadeau te laat

De 11-jarige Floor wou dit jaar graag haar geliefde verrassen met een passende cadeau voor Valentijnsdag. Zondagmiddag, twee dagen voor Valentijnsdag, vraagt ze aan haar vader Raymond of ze via Greetz.nl een presentje mag bestellen voor haar vriendje. Ze bestelt een heliumballon met een bijpassend kaartje. Dit betaalt ze van haar eigen zuurverdiende centen.

Op de website geeft Greetz een 100 procent leveringsgarantie met valentijn. Daar kan niks mis mee gaan, denken Raymond en Floor. Vol spanning gaat Floor dinsdagmorgen naar school toe. Al snel komt haar valentijn naar haar toe en overhandigt zijn presentje aan Floor. Helemaal in de wolken vertelt ze aan haar vriendje dat zijn cadeautje onderweg is.

Vol verwachting en ook wel een beetje zenuwachtig gaat het vriendje van Floor naar huis toe. 16:00 uur, nog niks ontvangen. 18:00 uur, nog niks ontvangen. Floor begint al een beetje ongerust te worden. Geen cadeau voor haar valentijn zal toch wel een kleine ramp zijn. Maar het zou voor 21:00 uur bezorgd worden. Daar houden Raymond en Floor voorlopig maar aan vast.

Om 21:15 uur besluit Raymond om de ouders van het vriendje van Floor even te contacten of het cadeautje al is bezorgd. 'Nog helemaal niets ontvangen', is hun reactie. Nu begon het toch wel echt spannend te worden. Zou het cadeau nog wel geleverd worden? Er werd tot 22:30 uur geleverd, dus om 23:00 uur vraagt Raymond of het pakketje is aangekomen. Wederom krijgt Raymond te horen dat er niks is bezorgd.

Toen Floor de volgende ochtend op school aankwam en hoorde van haar vriendje dat hij niks had ontvangen rolden er dikke tranen over haar wangen. Zij wel een cadeautje en haar vriendje niet. De dag na valentijn krijgen ze om 22:30 een bevestiging dat het pakketje is geleverd. Maar dat is een dag ná valentijn. En tot overmaat van ramp was de heliumballon ook nog lek.

Greetz heeft welgemeende excuses gemaakt richting Floor. Om het verdriet een klein beetje te verzachten stort Greetz het bedrag terug en stuurt het bedrijf kosteloos een nieuwe heliumballon op. 'We willen verrassingen bezorgen, geen tranen', geeft Greetz aan.

Helaas was Raymond niet de enige en door de aanhoudende klachtenstroom. Greetz baalt er zelf ook enorm van 'Valentijnsdag wil je op 14 februari met je geliefde én met een verrassing vieren. Elke verrassing die te laat wordt bezorgd of niet in orde is, is er voor ons 1 teveel. We doen er dan ook alles aan om de klanten bij wie dit het geval is, een passende oplossing te bieden.'

Is jouw valentijnsverrassing niet op tijd bezorgd en heb je nog geen contact met Greetz opgenomen? Doe dat dan alsnog. Op de website van Greetz vind je een overzicht van alle contactmogelijkheden.

Bekijk ook de ingestuurde video.

Betaal niet voor aangesmeerde kortingsabonnementen

Een paar weken geleden zag je in Radar hoe bedrijven als Ecodienst.online en buy2fly proberen om je een abonnement op online kortingssites aan te smeren. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) zegt daar nu over dat je écht niet moet betalen als je geen handtekening hebt gezet. Ook ziet de ACM dat bedrijven die deze dienst aanbieden consumenten onder druk zetten om toch te betalen. Door niet te betalen draag je bij aan het stoppen van deze ongewenste praktijken. Overigens is ook de politie, mede naar aanleiding van aandacht in Radar, een groot rechercheonderzoek gestart naar de praktijken van deze online kortingsdiensten.

Lees ook

10 tips: wat kun je doen bij telefonische verkoop?

Consumententip: storneren van je geld via de bank

Voorbeeldbrief: bezwaar maken na telefonische verkoop

Oproep: Geld voor je oude mobiel

Radar is op zoek naar mensen die onlangs hun oude telefoon hebben opgestuurd of hebben verkocht aan een bedrijf dat daar een geldbedrag voor beloofd maar het vervolgens niet uitbetaald.

Ben jij de dupe geworden en wacht je nog steeds op je geld? Meld je dan!

Meer over:

Ook interessant