Mediateam: Essent | Verpakkingen

Het Mediateam zit elke maandagavond voor je klaar. Je kunt het team bereiken via Twitter (gebruik @avrotrosradar of #radartv), via Facebook en via het online contactformulier.

Update: Essent

Je gaat naar de winkel voor een spelcomputer en komt thuis met een energiecontract. Dat kan gebeuren door de colportagepraktijken van Essent. Twee weken geleden lieten we zien hoe medewerkers van die energieaanbieder mensen tot een overstap proberen te verleiden in winkels als de GAMMA en de MediaMarkt.

Wie op die manier overstapte had volgens Essent niet eens recht op bedenktijd, terwijl die volgens de colportagewet 14 dagen bedraagt. Goed nieuws is dat het contract van een van de gedupeerden uit onze uitzending, meneer Bes, inmiddels weer ontbonden is. Hij heeft 150 euro teruggekregen en de cadeaubon die hij kreeg als welkomstgeschenk hoeft hij niet terug te betalen.

Ook van anderen hebben wij gehoord dat ze gecompenseerd zijn, maar Essent zegt dat dit allemaal toeval is en dat de regels niet veranderd zijn.

Wordt deze week vervolgd, want dan gaan Essent en de Consumentenbond met elkaar om de tafel.

Lees hier de reactie van Essent.

Verpakkingergernissen

Veel consumenten ergeren zich aan de hoeveelheid verpakkingsmateriaal waarin producten geleverd worden. Jeroen laat een paar voorbeelden zien.

Bekijk meer voorbeelden van overdreven (grote) verpakkingen - en stuur die van jezelf in, via de Radar-app of ons WhatsAppnummer.

Oproep: Onnodige medisch onderzoek

We zoeken mensen die een medisch onderzoek hebben gehad dat eigenlijk niet nodig was.

Voorbeeld: je hebt iets onder de leden, het ene ziekenhuis onderzoekt je en verwijst je door naar het andere en daar doen ze precies dezelfde bloedtesten of maken ze dezelfde foto’s.

Of: je specialist plant onderzoeken in, maar je klachten verdwijnen alweer voordat die plaatsvinden - en vervolgens moet je die onderzoeken toch nog ondergaan.

Voor wie dit of iets vergelijkbaars heeft meegemaakt: vul het formulier in.

Ook interessant