Mediateam: Essure | Kruidenplantjes

Het Mediateam zit elke maandagavond voor je klaar. Je kunt het team bereiken via Twitter (gebruik @avrotrosradar of #radartv), via Facebook en via het online contactformulier.

Update: Essure

Op 7 maart hadden we het over sterilisatie volgens de Essure-methode. Daarbij plaatst de gynaecoloog een veertje in de eileiders, die daardoor dichtgroeien. Dat leidt nogal eens tot gezondheidsklachten die vrouwen niet direct met die sterilisatie in verband brengen.

Er waren toen zo'n 50 klachten bekend bij het Landelijk Meldpunt Zorg. Vorige week liet het Meldpunt weten dat er sinds onze uitzending nog 400 klachten bijgekomen zijn. En de Facebookgroep 'Essure Problemen Nederland' telde toen nog zo'n 700 leden; inmiddels staat de teller op 2699.

De 450 klachten worden meegenomen in het door de inspectie aangevraagde lopende onderzoek bij het RIVM. Klachten melden kan nog steeds.

Kruidenplantjes

Hoe moeilijk is het om een kruidenplantje uit de supermarkt in leven te houden?

Best wel moeilijk, zo blijkt. We hielden een peiling onder ons Testpanel. Twee derde van de invullers zegt er weleens eentje te kopen. Bij de helft van die mensen houdt zo'n plantje het maximaal twee weken uit. Een heleboel kijkers stuurden ons ter illustratie foto's van hun plantjes. We kregen ook tips binnen. Jeroen licht er een paar uit.

Meer foto's en tips vind je elders op onze site.

Enquête antidepressiva

We zijn benieuwd naar ervaringen met antidepressiva.

Iedereen die zelf antidepressiva heeft gebruikt, of die iemand kent die zulke middelen heeft gebruikt, kan meedoen aan de enquête over dit onderwerp. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van ons testpanel.

In 2010 hebben we aandacht besteed aan de vele bijwerkingen van antidepressiva

Wat is de huidige stand van zaken?

De enquête is tot donderdagochtend 10:00 uur in te vullen.

Ook interessant