toggle menu

Mediateam: Fiber | Dexia | Bordspel Jumbo | Facings

Het Mediateam zit elke maandagavond voor je klaar. Je kunt het team bereiken via Twitter (gebruik @avrotrosradar of #radartv), via Facebook en via het online contactformulier.

Meldpunt klachten Fiber

Het regent klachten over Fiber. Consumenten klagen, met name op het Radar Forum en in de mailbox, over slechte bereikbaarheid van de klantenservice via de telefoon en chat. Mensen worden niet teruggebeld en gemaakte afspraken omtrent levering worden niet nagekomen. Eenmaal geleverd werkt de televisie-, internet- of de telefoonverbinding niet.

Daarnaast blijkt het opzeggen van het contract met aangetekende brieven lastig. Een van de klagende klanten is Rutger, hij stuurde dit filmpje.

Radar heeft Fiber uitgenodigd om klanten te woord te staan in de radio-uitzending, maar het bedrijf wilde niet komen, zo liet woordvoerder Brigitte Kuenen weten. Kuenen stuurt een korte reactie: 'Fiber betreurt het feit dat er klanten zijn die het idee hebben niet gehoord te worden. We willen eerst een aantal van de cases inzien voordat we beslissen om aanwezig te zijn bij de uitzending. Helaas wordt die mogelijkheid niet aangeboden.' Dat is overigens onjuist. Radar heeft aan Fiber aangeboden de cases in te zien als Fiber zou komen. Kuenen laat weten dat de bereikbaarheid van de klantenservice een tijd lang niet goed is geweest, maar dat er maatregelen zijn genomen om dat te verbeteren.

Vandaag laat Fiber weten de problemen te erkennen en met de klanten om tafel te willen voor een oplossing. Daarom opent Radar nu dit meldpunt, waar jij kan aangeven dat je een probleem hebt bij Fiber.

Uitspraak rechter aandelenlease Dexia

Goed nieuws voor Dexia-gedupeerden, zo meldt Leaseproces vanmiddag aan de redactie. Afgelopen vrijdag was er weer een uitspraak in de aandelenlease-affaire van de Hoge Raad en die heeft Dexia wederom op de vingers getikt. Het gaat dan om een rekenmethode die volgens de Hoge Raad anders moet. Door die nieuwe berekening kan de compensatie met duizenden euro's per contract oplopen. Meer nieuws hierover staat vanaf morgenochtend op onze website.

Jumbo-spel is niet compleet

Bij het openmaken van de doos bleek de handleiding van het bordspel 'Uitstel van Executie' te ontbreken. Het spannende denk-/geluksspel, waarbij je met geleend geld huizen en schulden overneemt van gedupeerden, werd voor Hennita een stukje echter. Zij werd zelf een gedupeerde.

Hennita nam direct contact op met Jumbo, de fabrikant van het spel. Helaas had Jumbo geen digitale handleiding meer beschikbaar. Uitstel van Executie werd acht jaar geleden verkocht en een extra exemplaar was dus ook niet meer beschikbaar.

Teleurgesteld werd het bordspel naar de zolder gebracht. Een echte miskoop zou je zeggen. Gelukkig is een medewerker nog een keertje extra in het archief gedoken en vond toch nog een exemplaar van het bordspel. Deze is gelijk gescand en doorgestuurd naar Hennita. Daarnaast krijgt zij ook nog het fysieke exemplaar opgestuurd. Nu kan Hennita samen met haar gezin een spannend potje Uitstel van Executie spelen. Bekijk ook het filmpje dat Hennita instuurde.

Jumbo's reactie: 'Uiteraard willen wij ervoor zorgen dat ook voor wat oudere spellen de spelregels beschikbaar zijn, maar dat is voor een aantal oudere spellen niet altijd evident. Het komt overigens bijna nooit voor dat een nieuw spel geen spelregels bevat. Wel komt dit natuurlijk vaak bij tweedehands spellen voor. Ook dan is Jumbo altijd bereid om weer de regels toe te sturen. En gelukkig gaat het bijna altijd goed.'

Oproep: Facings

Het zou de manier zijn om in een keer een nieuw, strak gebit te krijgen: het laten zetten van facings. Wij zijn op zoek naar mensen die dit hebben laten doen en hun ervaring met ons willen delen. Vul dan dit formulier in.

Ook interessant