Mediateam: Fit For Free | Bestekset | Wifi | Dexia

Het Mediateam zit elke maandagavond voor je klaar. Je kunt het team bereiken via Twitter (gebruik @avrotrosradar of #radartv), via Facebook en via het online contactformulier.

Fit For Free: opzegging niet gelukt

Op Twitter zagen wij berichten van Wayta Patmo over Fit For Free. Ze had daar in februari een abonnement afgesloten, maar diezelfde dag kreeg ze te horen dat ze een beginnende hernia had. Het telefonisch én online opzeggen leek aanvankelijk gelukt, maar vervolgens kreeg ze toch rekeningen. Die liepen op tot zo'n 380 euro.

Fit For Free zei aanvankelijk niks voor haar te kunnen betekenen. Toen wij belden, is men er bij de sportschool alsnog even ingedoken. De annulering was blijkbaar toch niet helemaal goed doorgekomen.

Ze hebben in het systeem gekeken en konden wel zien dat er binnen de bedenktijd gebeld was, maar daar stond geen aantekening bij over annulering. Met het formulier was het vervolgens ook niet helemaal goed gegaan. 

Fit For Free zorgt er nu voor dat alle vorderingen worden stopgezet en dat Wayta niets hoeft te betalen.

Spaaractie Albert Heijn: bestekset Villeroy & Boch

Albert Heijn heeft weer een nieuwe spaaractie, namelijk voor een bestekset van Villeroy en Boch. Volgens Tamara Joren op Facebook moet je voor 11.000 euro boodschappen doen om het hele bestek voor 8 personen te verwerven met je zegels.

Albert Heijn laat ons in een reactie weten dat je met actieproducten extra zegels kunt scoren, en dat de actie vier weken langer loopt dan gebruikelijk, in totaal 19 weken. Lees meer in ons artikel over deze berekening.

Verbeter je wifisignaal: 8 tips

We hebben uitgezocht hoe je je wifisignaal in huis kunt verbeteren. Dat heeft onder meer te maken met waar je de router neerzet: bijvoorbeeld beter niet in de meterkast. Lees meer tips in het volledige artikel.

Dexia-update: belangrijke uitspraak

Er is nieuws over de aandelenleaseaffaire, één van de grootste financiële schandalen uit de Nederlandse geschiedenis. Afgelopen vrijdag deed de rechter van de Hoge Raad een heel belangrijke uitspraak voor gedupeerden die eigenlijk achter het net leken te vissen.

Die gaat over een groep mensen waarbij de contracten maar door één partner van een echtpaar is getekend. Dat maakt het contract ongeldig, er moeten namelijk twee handtekeningen onder staan. De meeste van die mensen hebben grote kans veel geld terug te krijgen, maar dat gold niet voor hen allemaal.

Dexia, de aanbieder van de contracten, vond in een aantal gevallen dat mensen te laat geklaagd hebben en dat de klacht dus verjaard was. Maar nu heeft de rechter gezegd dat de klachten niet verjaren zolang er een collectieve procedure loopt met klachten van andere mensen. En dat is goed nieuws! Deze mensen kunnen dan nu toch een claim indienen. Dat kan oplopen tot wel 10.000 euro per echtpaar.

Gedupeerden kunnen zich onder andere melden bij stichting Leaseproces. die de zaak voor de Hoge Raad heeft uitgevochten.

Lees ook: Belangrijke uitspraak aandelenlease Dexia

Ook interessant