toggle menu

Mediateam: Friesland Vlees | Koffers

Het Mediateam zit elke maandagavond voor je klaar. Je kunt het team bereiken via Twitter (gebruik @avrotrosradar of #radartv), via Facebook en via het online contactformulier.

Uitspraak Hoge Raad over Radar-uitzending Friesland Vlees

Een mooie uitspraak van de Hoge Raad onlangs. De claims van Friesland Vlees naar aanleiding van een kritische uitzending die Radar maakte over de misstanden in de slachterij zijn definitief verworpen. In 2014 oordeelde het Gerechtshof in Amsterdam dat de uitzending van Radar journalistiek in orde was, en die uitspraak is nu ook nog eens bevestigt door de Hoge Raad. Lees meer over deze uitspraak.

Koffers niet vervangen

Meneer Fawcett kocht in 2013 een dure koffer van het merk Rimowa, van zo'n 450 euro. Die ging bij de eerste reis al kapot. Het slot ging stuk, kledingstukken raakten zoek, dus meneer ging terug naar de winkel. Sloten gerepareerd, weer op reis - maar opnieuw begaven ze het. dit gebeurde nog een paar keer, en na de vierde keer gaf meneer Fawcett aan geen vertrouwen meer te hebben in deze koffer. Hij wilde een vervangend product.

Pas na onze tussenkomst - en met héél veel tegenzin - kreeg hij zijn geld terug. De winkel meldde bovendien dat meneer Fawcett daar als klant niet meer welkom is. Maar vermoedelijk haalt hij zijn koffers voortaan sowieso ergens anders.

Uitspraak Hoge Raad over dubbele courtage

Dubbele courtage betekent dat de verhuurmakelaar tweemaal bemiddelingskosten in rekening brengt: zowel bij jou als bij de verhuurder. We vertelden vorig jaar al dat je die dubbele kosten terug kunt krijgen.

Voor zover daar nog onzekerheid over was: de Hoge Raad heeft er inmiddels uitspraak over gedaan, en het oordeel is dat verhuurmakelaars geen bemiddelingskosten in rekening mogen brengen bij huurders. Heb je die al wel betaald, dan kun je die terugvorderen. Dit kan met onze voorbeeldbrief.

Excelsheets woekerpoliscompensatie

Inmiddels ook online: de excelsheets voor woekerpoliscompensatie, waarvan niemand leek te weten waar ze waren en of ze überhaupt wel bestonden. ASR wilde ze in elk geval niet geven, zelfs niet in een rechtszaak. Maar hier staan ze.

Meer over:

Ook interessant