Mediateam: Geschillencommissie | Eigen risico | Vegreet-me

Het Mediateam zit elke maandagavond voor je klaar. Je kunt het team bereiken via Twitter (gebruik @avrotrosradar of #radartv), via Facebook en via het online contactformulier. 

Update: Geschillencommissie 

Voor een geschil over bijvoorbeeld je vakantie of een verkeerd geleverd meubel ga je misschien niet zo snel naar de rechter, maar je kunt wel naar de Geschillencommissie: een laagdrempelige manier om je recht te halen.

Er zijn 50 geschillencommissies voor consumentenzaken. De subsidie daarvoor dreigde weg te vallen in de begroting. Daardoor kwam hun voortbestaan in gevaar - bekijk de uitzending.

Nu is er goed nieuws: het voorstel dat de SP indiende om deze begroting te wijzigen, werd in eerste instantie alleen ondertekend door GroenLinks en 50Plus, maar uiteindelijk door de voltallige Kamer.

Minister Van der Steur heeft toegezegd dat hij de bezuiniging ongedaan maakt. Kortom, de subsidie blijft overeind.

Eigen risico

We krijgen regelmatig vragen over het eigen risico van zorgverzekeringen. Mensen krijgen soms een naheffing op het eigen risico over 2014, terwijl de behandeling in 2015 heeft plaatsgevonden. In deze uitzending legt Jeroen kort uit hoe dit kan, en hier kun je de uitleg nalezen.

Vergeet-me-verzoeken bij Google

Veel mensen zouden best resultaten die ze vinden willen verwijderen. Dan kun je een vergeet-me-verzoek indienen. Hoe werkt dat precies, en hoe groot is de kans dat je verzoek wordt gehonoreerd? Lees meer over het vergeet-me-verzoek.

Oproep: Airnbnb

Wij zoeken mensen die hun koopwoning verhuren via Airbnb en die vragen hebben over hun verzekeringen, en naar mensen wiens buren dit doen en die in een Vereniging van Eigenaren zitten.

Herken je dit? Vul het formulier in.

Ook interessant