toggle menu

Mediateam: Gezamenlijke rekening ING | Oproep mbo-leerlingen

Het Mediateam zit elke maandagavond voor je klaar. Je kunt het team bereiken via Twitter (gebruik @avrotrosradar of #radartv), via Facebook en via het online contactformulier.

Gezamenlijke rekening ING

Verschillende ING-klanten laten weten dat ze zich ergeren aan de nieuwe voorwaarden van de gezamenlijke betaalrekening bij de ING-bank. Bij deze en/of-rekening is het sinds vorig jaar verplicht om twee bankpassen af te nemen, waar je in het verleden ook kon kiezen voor 1 bankpas, en waarbij je dus ook voor 1 pas betaalde.

Nu is het echter zo dat je een euro per maand betaalt voor deze tweede pas. Kitty is een van de consumenten die hierover bij ons aan de bel trok en zij stuurde dit filmpje.

Kitty laat ons weten dat de extra pas nooit gebruikt wordt door haar partner en dat ze alleen een gezamenlijke rekening willen zodat ze allebei bankzaken kunnen regelen via internetbankieren. Toch heeft ze deze pas nu noodgedwongen moeten afnemen. Wanneer ze hierover contact opneemt met ING krijgt ze te horen dat dit nu eenmaal de nieuwe voorwaarden zijn.

Dat krijgt Radar ook te horen van de bank. ING vindt het logisch beide rekeninghouders van een gezamenlijke rekening een eigen betaalpas hebben en wil haar klanten hiermee juist tegemoet komen. Dat dit extra kosten met zich meebrengt en dat voor sommige klanten nadelig kan zijn wordt door ING onderkent.

Oproep: Mbo-leerlingen

Radar is op zoek naar mensen die op het mbo zitten of zaten en die tegen hun zin, of voor hun gevoel om onterechte redenen, zijn uitgeschreven van de opleiding. We zoeken mensen die daardoor nu met een studieschuld zitten terwijl ze door die uitschrijving hun diploma dus nog niet hebben gehaald. Herken jij je hierin? Laat het ons weten.

Ook interessant