Mediateam: Gijzelen | Telefoonabonnement

Het Mediateam zit elke maandagavond voor je klaar. Je kunt het team bereiken via Twitter (gebruik @avrotrosradar of #radartv), via Facebook en via het online contactformulier. 

De gevangenis in vanwege openstaande boete

Een boete krijgen voor te hard rijden, een vergeten APK of een onverzekerde brommer: het kan de beste overkomen. Soms lukt het, om wat voor reden dan ook, niet om die boete te betalen. In januari lieten we zien dat dat vervelende gevolgen kan hebben. Bekijk de terugblik in onze uitzending van vanavond.

Jaarlijks gaan ruim 4500 mensen om een soortgelijke reden achter de tralies. Dit wordt ook wel 'gijzelen' genoemd. De Nationale Ombudsman zei in onze uitzending al dat hij dit ging onderzoeken. Dat onderzoek is inmiddels afgerond. Conclusie: de overheid heeft deze mensen ten onrechte van hun vrijheid beroofd. Financiële problemen mogen geen reden zijn om iemand vast te zetten. En er is een meer persoonsgerichte aanpak nodig.

Oog voor de persoonlijke situatie dus. Daar is ook het Openbaar Ministerie het mee eens. Volgens staatssecretaris Dijkhoff van Justitie is de situatie inmiddels al iets verbeterd en zijn er vervolgstappen in voorbereiding.

Telefoonabonnement: van 1 of 2 jaar naar onbepaalde tijd

Bij het afsluiten van een telefoonabonnement kun je vaak kiezen of je een looptijd wil van 1 jaar of van 2 jaar. Daarna moet je goed opletten, want in sommige gevallen wordt het dan omgezet in een contract voor onbepaalde tijd waar je niet zomaar van af kunt. Dat is bij aanvang van het abonnement niet altijd duidelijk.

Wij zijn benieuwd hoeveel mensen hierdoor verrast zijn. Dus heb jij zoiets meegemaakt? Vul dan het formulier in.

Facebook: vrienden ontvolgen in plaats van ontvrienden

Heb je Facebookvrienden wiens updates je op de zenuwen werken, maar die je ook niet meteen wilt ontvrienden? Dan kun je hun updates simpelweg verbergen. Veel mensen weten dit niet, maar het is heel eenvoudig. Lees hier hoe.

Ook interessant