Mediateam: Melkvee | Gabor

Het Mediateam zit elke maandagavond voor je klaar. Je kunt het team bereiken via Twitter (gebruik @avrotrosradar of #radartv), via Facebook en via het online contactformulier. 

Koe en kalf in de melkvee-industrie

In de melkvee-industrie is het op dit moment nog vrij standaard om een kalf direct na de geboorte weg te halen bij de moeder. Dit leidt volgens Eyes on Animals tot zeer veel stress bij zowel de moeder als het kalfje. In 2014 lieten we zien dat het ook anders kan.

Die uitzending deed veel stof opwaaien, ook in de politiek. En nu is er goed nieuws: de Tweede Kamer heeft een motie aangenomen. Binnen een half jaar moet de regering komen met een plan van aanpak voor de melkveehouderij, om kalfjes bij de moederkoe te laten.

Laarzen van Gabor

Jolanda Berkel kocht via internet laarzen bij de Belgische winkel Gabor. 170 euro - dat stond ook keurig op de bon. Zij vond dat wel een goede deal, totdat ze geleverd werden en zij de doos zag.

Daarop stond pontificaal een aanbiedingsprijs van 99 euro. 70 euro goedkoper. Kan gebeuren natuurlijk; als je via internet koopt loop je soms een aanbieding mis die alleen in de fysieke winkel geldt - of andersom. Maar als je dat niet weet, is het niet zo erg. Het is natuurlijk nogal zuur als je dat dan wordt ingewreven door zo'n dikke vette aanbiedingssticker.

Lang verhaal kort: Na onze tussenkomst heeft Gabor besloten om het verschil terug te storten op de rekening van Jolanda.

Tussenstand Hollandsnieuwe

Een maand geleden bespraken we de problemen bij Hollandsnieuwe: de klantenservice van de provider was slecht bereikbaar, nummerbehoud bleek lastig en er ging van alles mis met nieuwe SIM-kaarten. In de uitzending beloofde de woordvoerder beterschap. We zijn benieuwd hoe het met die belofte staat. Ben je klant en heb je de afgelopen weken geklaagd bij Hollandsnieuwe? Dan horen wij dat graag.

Ook interessant