toggle menu

Mediateam: Multivlaai | Verduijn's | Slimme meter

Het Mediateam zit elke maandagavond voor je klaar. Je kunt het team bereiken via Twitter (gebruik @avrotrosradar of #radartv), via Facebook en via het online contactformulier.

Koekjes teruggeroepen wegens schadelijke olieresten

Vorig jaar besteedde Radar aandacht aan eten dat in gerecyclede verpakkingen zit. In die verpakkingen kunnen mogelijk schadelijke olieresten zitten, zogenaamde MOAH’s, en die kunnen daardoor in je eten terecht komen.

Nu blijkt dat er vorige week een veel te hoge dosis van dit soort olieresten in koekjes van het merk Verduijn’s is gesignaleerd. Het gaat om acht soorten koekjes van dat merk en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft de producten inmiddels uit de schappen gehaald. Wel geeft de NVWA aan dat de Volksgezondheid niet in geding is en dat de consument daarom niet opgeroepen wordt de producten terug te sturen.

Omdat het gaat om een relatief grote hoeveelheid MOAH’s adviseert Foodwatch wel om dat te doen. Bovendien heeft de Belgische waakhond, de FAVV, hiertoe ook opgeroepen. Mensen die de producten hebben geconsumeerd en die tekenen van vergiftiging vertonen worden daar opgeroepen naar de huisarts te gaan.

Multivlaai sluit winkel te vroeg

Sharona is jarig en bestelt bij de Multivlaai een paar stukjes taart. Op haar verjaardag wil ze die dan na werktijd ophalen. In de ochtend belt ze haar bestelling door en laat ze weten dat ze uit haar werk de stukjes taart komt ophalen en half zes, dat is sluitingstijd, net zal redden. Als ze echter om drie minuten voor half zes bij de winkel is zijn alle lichten al uit en is er niemand te bekennen. Snel maakt Sharona nog een foto van de klok die in de zaak hangt. Daarop is duidelijk te zien dat het half zes is, terwijl de zaak al compleet verlaten is.

De volgende dag gaat Sharona verhaal halen bij de Multivlaai en na wat gediscussieer over het tijdstip krijgt ze tien procent karting op haar volgende bestelling. Nadat ze die bestelling heeft doorgegeven wordt ze echter gebeld: de manager is het niet eens met de gegeven korting. Sharona blijft achter met een dubbele kater.

Bekijk Sharona's verhaal (video)

Reactie Multivlaai:

'De klant heeft helaas voor een gesloten deur gestaan en volgens de klant was dit nog net voor sluitingstijd. Uiteraard betreuren wij het zeer dat de klant teleurgesteld is en zonder de bestelde 3 puntjes overheerlijke vlaai huiswaarts is gegaan. De afhandeling de dag erop was niet duidelijk en is daarmee dus niet goed verlopen, waarvoor onze oprechte excuses.

Uiteraard hebben we hierover contact gehad met onze lokale verantwoordelijke ondernemer en hij wil het misverstand graag herstellen richting de consument.

Graag willen we dit correct en met een passende en heerlijke traktatie van MultiVlaai afhandelen.'

Slimme meter niet zo slim?

De slimme meter was vorige week veelvuldig in het nieuws. Naar aanleiding daarvan krijgt Radar veel vragen van consumenten. Kan je van de slimme meter af? Mag je hem weigeren? Kan je geld terugkrijgen? Radar start een meldpunt en ontvangt graag jouw klacht.

Ongeveer 850.000 slimme meters die in Nederlandse meterkasten hangen, blijken helemaal niet zo slim te zijn. Ze kunnen in werkelijkheid veel meer meten dan het daadwerkelijke verbruik. Dat maakte de Universiteit Twente vorige week bekend in EenVandaag

Doordat de slimme meter verkeerd meet zijn veel consumenten gedupeerd. Zij hadden verwacht dat zij met een slimme meter juist zouden gaan besparen op hun energierekening.

Radar start een meldpunt. Op dit meldpunt kan jij als consument je klacht melden over je slimme meter. Doe dit voor zondag 19 maart 2017. Wij zullen alle klachten inventariseren en houden we je via onze website op de hoogte.

Ook interessant