toggle menu

Mediateam: TFSI | Hoaxes

Het Mediateam zit elke maandagavond voor je klaar. Je kunt het team bereiken via Twitter (gebruik @avrotrosradar of #radartv), via Facebook en via het online contactformulier.

Update: olieverbruik in TFSI-motoren

Vorige week bespraken we het hoge olieverbruik van sportievere modellen van Volkswagen en Audi. Inmiddels hebben bijna 1500 Audi-rijders zich gemeld bij de stichting Audiclaim (aanmelden kan nog steeds).

Gedupeerden hebben een compensatievoorstel van Audi gekregen: de onderdelen worden volledig vergoed, maar de arbeidskosten slechts voor de helft. Dat kan toch nog oplopen tot zo'n 2.000 euro.

In de VS is de garantietermijn verlengd naar 8 jaar. Dus je zou zeggen dat er in Nederland ook nog wel wat bij kan. Misschien komt Audi volgende week met een beter voorstel.

Verspreid geen hoaxes: herken ze en voorkom verspreiding

'VROUW KRIJGT BABY VAN 18 KILO!!'

'SINAASAPPELS INGESPOTEN MET HIV-BLOED!!!'

Dergelijke onzinberichten (ook wel: hoaxes) verspreiden zich over internet als een olievlek. Veel mensen delen ze klakkeloos.

Je herkent hoaxes onder andere aan het sensationele karakter: veel hoofdletters en uitroeptekens. Meer tips om hoaxes te 'ontmaskeren' vind je in de column van Iris Böhm.

Ook interessant