Mediateam: WOZ-waarde | Borstimplantaten

Het Mediateam zit elke maandagavond voor je klaar. Je kunt het team bereiken via Twitter (gebruik @avrotrosradar of #radartv), via Facebook en via het online contactformulier.

WOZ-waarde: bezwaar maken

Het is weer tijd voor de belastingaangifte en dan komt ook de WOZ-waarde van je huis om de hoek kijken. Als je het niet eens bent met de hoogte daarvan kan je bezwaar maken bij de gemeente. Er zijn steeds meer bedrijfjes die reclame maken om je hier bij te helpen. Vorig jaar liet Radar zien dat de ervaringen met die bedrijven niet altijd even goed zijn.

Die adviesbureaus helpen op basis van 'no cure, no pay' met het bezwaarschrift. Als de WOZ-waarde gelijk blijft, betaal je niets maar levert het je ook niets op. Als de WOZ-waarde daalt, dan betaal je voortaan lagere gemeentelijke belastingen én verdient de adviseur een vastgesteld bedrag dat door de gemeente wordt betaald. Sommige bureaus brengen daarnaast nog een percentage van het bespaarde bedrag aan belastingen in rekening.

Hoe dan ook, als je WOZ-waarde daalt na hulp van zo'n bureau moet de gemeente het bureau uitbetalen, en dat kost vaak honderden euro's. Omdat je ook heel makkelijk zelf bezwaar kan maken en wij je hier graag bij helpen vind je hier twee voorbeeldbrieven.

Bezwaarschrift WOZ

Pro forma WOZ-beroepschrift

RIVM doet onderzoek naar borstimplantaten

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) wil inzicht krijgen in de klachten die vrouwen kunnen hebben over hun siliconen borstimplantaten. Het doel van het onderzoek is een beter beeld te krijgen van de verschillende soorten klachten die vrouwen ervaren. Het onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

Zowel vrouwen die om cosmetische reden borstimplantaten hebben laten plaatsen als vrouwen die dat lieten doen vanwege een borstreconstructie kunnen deelnemen. Vrouwen hebben tot en met 21 maart de tijd om de online vragenlijst in te vullen. De resultaten worden naar verwachting in het najaar gepubliceerd.

Hier kun je de vragenlijst invullen.

Ook interessant