toggle menu

Negen weken wachten op nieuwe accu voor e-bike bij Batavus

De verkoop van elektrische fietsen zit in de lift. Nederlanders zijn dol op fietsen en het steuntje in de rug is natuurlijk ontzettend fijn, maar wat als de accu kapot gaat binnen de garantietermijn? Dan kan het zijn dat je lang moet wachten op een nieuwe.

Gejo Clemens kocht eind 2012 twee elektrische fietsen van Batavus, één voor hem en eentje voor z'n vrouw. Na iets meer dan vier jaar fietsen ontstonden er problemen met de accu. Dat kwam natuurlijk slecht uit nu er net allemaal mooie dagen op komst zijn en je lekker wil fietsen. Gejo ging naar de leverancier en daar werd de accu doorgemeten. Conclusie: defect. Aangezien Gejo extra garantie voor vijf jaar had bijgekocht had hij recht op een nieuwe accu.

Extreem lange levertijd

Gejo krijgt te horen dat de accu's van zijn Batavus e-bike in Azië worden gemaakt. Na het plaatsen van de bestelling krijgt hij te horen dat er een levertijd is van negen weken. Gejo: 'Dan ben je gewoon twee maanden je fiets kwijt, want fietsen zonder accu is geen doen.' Marco Kalden van Accell Nederland, waar Batavus onder valt, reageert dat het absoluut niet gebruikelijk is dat je zo lang moet wachten op een nieuwe accu. 'Er zijn twee voorraden, een productievoorraad en een garantievoorraad', legt Kalden uit. 'Normaliter vervangen we een accu binnen 24 uur. Dit is bijzonder ongemakkelijk.'

Goed nieuws!

Kalden heeft gekeken of hij nog ergens een accu heeft liggen en die blijkt gevonden te zijn. Vanaf aankomende week kan Gejo Clemens weer lekker fietsen met z'n vrouw.

Ook interessant