toggle menu

OpMaat Hypotheek Rabobank: twee jaar later

Alweer twee jaar geleden lieten we zien hoe rekbaar het begrip 'sparen' bij de Rabobank is. De "spaarpot" in de OpMaat Hypotheek gebruikt de Rabobank om tegenvallende beleggingen en een verstopte overlijdensrisicoverzekering te betalen. De bank verkoopt deze OpMaat Hypotheek inmiddels niet meer. Maar dat is dan ook het enige. De geleden schade bij de 200.000 OpMaat-klanten is niet vergoed.

De Stichting Woekerpolisclaim komt op voor de belangen van OpMaat Hypotheek-klanten. De afgelopen twee jaar hebben zo'n 13.000 mensen zich aangemeld bij de stichting. De stichting heeft op haar beurt gesprekken gevoerd met de Ombudsman Financiële Dienstverlening, de heer Wabeke.

De Ombudsman wil in ons programma geen commentaar geven. Hij zegt dat niet te mogen doen zolang partijen nog met elkaar in gesprek zijn. Wel heeft de adviseur van de heer Wabeke laten weten dat ze op dit moment acht zaken in behandeling hebben en dat er in december een uitspraak zal komen.Gang naar de rechter blijft uitStichting Woekerpolisclaim heeft meerdere malen gezegd naar de rechter te zullen stappen. Dat deed ze onder andere in onze uitzending van twee jaar geleden. Voorzitter Jeroen Wendelgelst zei toen dat als er binnen drie maanden niks zou gebeuren, ze de gang naar de rechter zeker niet zouden uitsluiten. Maar er is nog niks gebeurd.

Guido Kruithof, ook van Stichting Woekerpolisclaim: "Ik denk dat het aangeeft dat de stichting het belangrijk vindt om te kijken hoe we via overleg tot een oplossing kunnen komen, want een procedure bij de rechter vergt veel tijd en levert lang niet altijd de beste oplossing voor een klant. Dus leek een overleg de aangewezen manier. Maar het houdt ergens een keer op." Gesprek Rabobank en Ombudsman moet tot uitspraak leiden. 26 november is er een zogenaamde comparitie; een gesprek tussen de Rabobank en de Ombudsman Financiële Dienstverlening. Daar mag advocaat, Jeroen Wendelgelst, namens individuele OpMaat-klanten, bij aanwezig zijn. "Daarna zal de Ombudsman een uitspraak moeten doen inzake de OpMaat Hypotheek en dan kunnen wij weer verder," aldus Guido Kruithof.

U kunt zich nog steeds aanmelden bij Stichting Woekerpolisclaim als u een OpMaat Hypotheek heeft. Dat kan via www.woekerpolisclaim.nl. Aanmelding kost eenmalig ¤ 29,-.

 

Gerelateerd

Of praat mee op het forum

Ook interessant