toggle menu

OV-chipkaart

Vijf jaar geleden werd de nieuwste telg van de reisproducten-familie geboren. De OV-chipkaart zou voor meer gemak zorgen bij de reizigers. De reizigers zitten geregeld met de handen in het haar en worden ondertussen afgerekend op kosten waar zij echter niets aan kunnen doen.

Na de definitieve afschaffing van de strippenkaart in november 2011 ontvingen wij ruim 1500 klachten. Het OV-loket, de ombudsman voor het openbaar vervoer, kreeg de afgelopen maanden bovendien een recordaantal klachten binnen. De grootste zorgen lijken te liggen bij de vaste klanten van het openbaar vervoer: De reizigers met een abonnement.

De overgang naar het digitale sterabonnement zorgt voor grote problemen. Het kiezen van de juiste 'centrumzone', het midden van begin- en eindpunt, zorgt voor veel verwarring. De juiste informatie over de abonnementen is bovendien onnodig lastig te vinden.

Zogeheten 'kortingsproducten' zijn soms 80 euro duurder dan vroeger en kunnen zelfs na aankoop nog voor problemen zorgen. Gemaakte kosten na een defecte of niet functionerende kaart lijken voor de reiziger zijn eigen rekening te zijn. Bij drie weken gemis van de kaart (de tijd die staat voor het leveren van een nieuwe kaart) maakt de reiziger extra kosten. Bij navraag stuurt Connexxion de klant naar Trans Link Systems en TLS wijst naar Connexxion

Reacties

Of praat mee op het forum
Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant