toggle menu

Pakketverzekeringen

Veel Nederlanders hebben een zogenaamde pakketverzekering. Lekker makkelijk, alle verzekeringen bij één verzekeraar ondergebracht én een aantrekkelijke pakketkorting. Maar ben je ook echt voordeliger uit als consument?

Onderzoek Verzekeringssite.nl

De vergelijkingssite Verzekeringssite.nl vergeleek pakketverzekeringen met losse verzekeringen van verschillende verzekeraars. Het blijkt dat je tot ruim 40% kunt besparen op een pakketverzekering.  Gemiddeld is de goedkoopste premie 30% lager dan de gemiddelde premie, blijkt uit onderzoek van Verzekeringssite.nl. De kortingspercentages die bij pakketten aangeboden worden, zijn veelal niet hoger dan 12%. Nadeel wel is dat je te maken krijgt met verschillende partijen en de daarbij behorende administratie. Lees hier meer:

Rekenvoorbeeld

De familie Janssen uit Limburg heeft een pakketverzekering bij Avero. De familie betaalt per maand 115 euro voor hun aansprakelijkheidsverzekering, opstalverzekering, inboedelverzekering, reisverzekering, rechtsbijstandverzekering en autoverzekering. Dit is inclusief een pakketkorting van 12 procent.

Wanneer zij ervoor kiezen om hun verzekeringen bij diverse verschillende verzekeringen onder te brengen kunnen zij 42% op hun premie besparen. Zij betalen dan 67 euro per maand.

Reacties

Of praat mee op het forum
Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant