toggle menu

Playmasters.co

Kopen bij een webwinkel. Het is zo langzamerhand de gewoonste zaak van de wereld. Op internet shoppen, bestellen en het wordt thuis bezorgd. Bevalt het product niet, dan kun je het binnen dertig dagen weer terugsturen. Als het product tenminste ook echt wordt geleverd.

Playmasters.co is een elektronicawebshop waar je onder andere Ipods en tablets kan kopen. Op het eerste gezicht lijkt er weinig mis met de website, al mist het bedrijf wel een keurmerk. Toch bestellen veel mensen er producten. Er wordt vermeld dat de levertijd 1 tot 5 werkdagen is en dat de producten voorradig zijn. Tot grote verbazing worden de producten echter niet geleverd en lijkt het vervolgens een groot probleem om geld terug krijgen. In de algemene voorwaarden van de webshop staat daarentegen wel vermeld dat mensen binnen 30 dagen hun geld terug ontvangen bij annulering.

Zo ook de familie Drijvers. Ze hebben voor de verjaardag van hun zoontje in oktober 2012 een Ipod bestelt ter waarde van € 159,-. Het product zou binnen een aantal dagen worden geleverd, alleen is het nooit aangekomen ondanks diverse beloftes van de eigenaar van playmasters.co. Diverse keren belt en mailt mevrouw Drijvers, maar het levert niets op. Via de website klachtenkompas meldt ze net als honderden andere mensen haar klacht over het bedrijf. Playmasters.co belooft haar het bedrag terug te betalen, maar mevrouw Drijvers wacht nog steeds op haar geld. Inmiddels zijn we ruim vier maanden verder.

De klachten op het klachtenkompas en de klachten bij TROS Radar gaan voornamelijk over de onbereikbaarheid: er wordt niet geleverd of veel te laat. Bij het retourneren of annuleren van de bestelling wordt traag of helemaal niet gereageerd, waardoor veel consumenten geen geld terug krijgen.

Betalen Als je iets op playmasters.co iets bestelt moet je het bedrag voor de volle 100 procent vooruit betalen. Dit is in strijd met de wet. Een webshop mag u wel verplichten tot aanbetalen voor een bepaald percentage. U moet echter ook de kans krijgen om ook op een andere manier te betalen. Bijvoorbeeld bij aflevering. Er moet een keuze voor de consument zijn.

Consumentenbond

Het klachtenkompas is een onderdeel van de Consumentenbond. Er zijn ruim 700 klachten binnen gekomen over playmasters.co. Daarmee staat playmasters.co op de tweede plaats van bedrijven met de meeste klachten. Dit is extra opvallend omdat de andere bedrijven in de top tien landelijke bedrijven zijn met een veel groter klantenbestand.

Plamasters.co is tevens niet aangesloten bij Thuiswinkelwaarborg of Webshop Keurmerk, waardoor klanten hun probleem niet voor kunnen leggen aan een geschillencommissie. 

Eigenaar playmasters.co

De consumentenbond heeft geprobeerd te bemiddelen tussen de gedupeerde consumenten en de heer Papôt, de eigenaar van playmasters.co. Dit is niet gelukt. TROS Radar gaat op zoek naar de man achter de webshop.

In het verleden blijkt dat de eigenaar soortgelijke problemen heeft gehad met een ander internetbedrijfje. Het huidige bedrijf staat geregistreerd bij de Kamer van Koophandel, op een adres in Almere. Daar blijkt de eigenaar echter al een tijd niet meer te wonen. Zijn moeder vertelt ons dat hij tegenwoordig in Thailand woont en ze vraagt of haar zoon ons wil bellen. Dat doet hij.

Arjan Papôt vertelt dat de problemen zijn ontstaan door problemen met leveranciers en dat hij van niemand medewerking heeft gekregen, hij stond er alleen voor. Zijn ouders hebben zelfs al hun spaargeld in het bedrijf gestopt om te proberen de boel te redden. De dag van ons telefoongesprek (donderdag voor de uitzending) kunnen wij gewoon nog producten bestellen op de webshop.

Uit het aantal klachten kunnen we opmaken dat het product eigenlijk nooit geleverd gaat worden. Arjan Papôt geeft aan dat hij het niet zo ver had willen laten komen en belooft ons dat er op de webshop geen producten meer bestelt kunnen worden. Op de homepage van playmasters.co heeft hij inmiddels geplaatst dat er tijdelijk niet meer besteld kan worden en hij alle problemen wil oplossen. Ook belooft hij ons om nooit meer een webshop te openen, omdat hij blijkbaar niet heeft geleerd van zijn eerste misstap.

Ook geeft Arjan Papôt aan dat hij wel aangesloten was bij een keurmerk, maar dat het bedrijf niet meer wilde samenwerken met playmasters.co vanwege de vele klachten.

Meld je klachten

Heb je ook een vervelende ervaring met playmasters.co of een andere webshop? Je kan je klacht melden bij

Reageer

Wil jij meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum!

Reageer op het forum

Ook interessant