toggle menu

Problemen met de digitale overheid

Je fraudeert. Of je bestaat niet. Dit is wat veel mensen denken nadat er iets fout gaat met de digitale overheid. Veel zaken, zoals je zorgtoeslag, kinderopvang, WW-uitkering of verhuizing, kun je via internet regelen.

Wanneer DigiD niet optimaal blijkt te werken en als je je aanvraag achterlaat bij dit digitale loket van de overheid, dan kan het zomaar zijn dat uw informatie verkeerd, of helemaal niet wordt verwerkt.

Dit constateert ook de Nationale Ombudsman, Alex Brenninkmeijer. Sinds de inwerkingstelling van de digitale overheid, zijn er opmerkelijk meer klachten over de dienstverlening van gemeente provincie of staat.

Een aantal voorbeelden

Samen de Nationale Ombudsman bekijken we een aantal voorbeelden. Zoals een familie die als geëmigreerd geregistreerd staat, nadat ze via DigiD een adreswijziging binnen de gemeente hebben aangegeven. Of het feit dat DigiD vaak niet te bereiken is en het dan erg moeilijk is om informatie achter te laten of op te vragen bij de overheid.

Enquête

Samen met de Nationale Ombudsman onderzoeken we middels een enquête welke problemen consumenten ondervinden met de digitale overheid. Hiermee wil de Nationale Ombudsman een nog scherper beeld krijgen van de klachten over de digitale overheid.

Je kunt de enquête nu invullen.

Reacties

Of praat mee op het forum
Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant