Radar checkt: Elektrische step Citybug | Nationaal Theater Kassa

De RDW staat voor regelgeving van alle vervoersmiddelen in Nederland, maar de elektrische step Citybug kennen ze niet. En Nationaal Theater Kassa houdt zich niet aan de wet. Fons gaat op onderzoek uit.

Mag je de weg op met je elektrische step?

Vincent koopt de elektrische step Citybug voor 850 euro om de afstand van huis naar werk snel af te kunnen leggen. Op Facebook leest hij dat de elektrische step van een andere eigenaar in beslag was genomen door de politie, omdat de stepeigenaar niet is verzekerd. Vincent probeert te ontdekken welke regels er gelden rondom het gebruik van een elektrische step. Hij ziet door de bomen het bos niet meer.

Fons belt naar Dienst Wegverkeer (RDW) om te achterhalen of je met een elektrische step de openbare weg op mag. Al snel eindigt hij bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat dat vervoersmiddelen keurt langzamer dan 25 kilometer per uur. De Citybug moet aangemeld worden bij het ministerie van I&W door de fabrikant of leverancier om ontheffing te krijgen voor de step op de openbare weg.

TIP: Vraag altijd aan de verkoper of de step gecontroleerd is door het ministerie van I&W of RDW. Webshops en andere winkeliers zijn verplicht om te melden of je met de elektrische step op de openbare weg mag of niet.

Mag je de weg op met klein gemotoriseerd vervoer?

Hoe kan een fabrikant een voertuig aanmelden?

Als een fabrikant een voertuig op de weg wil laten toelaten dan kan hij dat lezen in de regels daarvoor.

Hij mag een brief of mail richten aan het algemene adres van de Rijksoverheid. Deze contactgegevens vind je hier. De mensen achter deze helpdesk zullen de vraag doormailen aan het adres van ons ministerie [email protected] (overigens ook bereikbaar via @min_IenW ) die het weer bij de betreffende beleidsmedewerkers legt. Deze nemen het verzoek in behandeling en verzorgen het verder.

Nationaal Theater Kassa vergoedt kosten niet

Priscillakijkt  uit naar een concert van Nick en Simon op 13 april. Helaas wordt het evenement afgelast, omdat de zangers nog in het buitenland zitten. Priscilla vraagt het geld terug aan de concertorganisator Nationaal Theater Kassa.

De ticketkosten van 43 euro krijgt de Nick-en-Simon-fan wel teruggestort, maar de servicekosten niet. 'Omdat ze werk hebben verricht', was het antwoord van de klantenservice. Volgens de Consuwijzer heeft de consument recht op het volledige bedrag als een concert wordt afgelast. Dus ook de servicekosten. Fons belt met de communicatie-afdeling van Nationaal Theater Kassa.

Kabinet wil koolmonoxidemelders verplichten

Het kabinet onderzoekt of koolmonoxidemelders verplicht moeten worden in nieuwbouwwoningen en na een renovatie. Volgens Henk Krol (50PLUS) besparen de melders levens, maar ook ziektekosten.

Kabinet wil koolmonoxidemelders verplichten

Ook interessant