Radar checkt: Neckermann | Philips

Ook deze week duikt Fons weer in consumentenproblemen.

Neckermann laat klant in de steek

De familie Noorlander heeft haar derde huwelijksreis naar Marsa Alam geboekt, georganiseerd door reisorganisatie Neckermann, maar de vakantie verzandt volledig: met 12 uur vertraging en 300 kilometer voor de eindbestemming geland. Geen huwelijksreis om over naar huis te schrijven!

Volgens het Europees Consumenten Centrum heeft de familie recht op 600 euro compensatievergoeding, die verhaald moet worden bij de vliegtuigmaatschappij. In dit geval is dat SmallPlanet. Daarnaast is het de verplichting van reisorganisatie Neckermann om gedupeerden te assisteren. Helaas is het tot nu toe akelig stil gebleven bij Neckermann.

Fons haalt verhaal bij het bedrijf.

Philips heeft een eigen definitie van kustgebied

Ralf uit Velserbroek heeft twee Philips buitenlampen gekocht. Het is helaas een miskoop, want de lampen roesten weg waar je bij staat.

De Velserbroeker neemt contact op met Philips om zijn recht van twee jaar garantie op te eisen. Maar volgens Philips woont Ralf in het kustgebied en dan vervalt de garantie. Echter, dit staat nergens duidelijk aangegeven: niet op de verpakking en ook niet op de bijsluiter.

Fons belt Philips op om te vragen wat volgens het bedrijf de definitie van 'kustgebied' is.

Philips heeft uiteindelijk Ralf twee nieuwe MyGarden buitenlampen aangeboden, maar Ralf accepteert deze niet. Hij vertrouwt de kwaliteit van de Philips-lamp niet meer.

Update 16 april: Philips is over de brug gekomen en heeft de garantievoorwaarden aangepast. Als consument heb je dus recht op twee jaar garantie. Voor meer informatie, zie hier.

Meer over:

Ook interessant