Radar checkt: parkeerbeleid Eindhoven

Het is overduidelijk dat er bij Jos voor de deur schuin geparkeerd moet worden, en niet haaks op de stoep, of zelfs parallel. Lang niet iedereen houdt zich daaraan, en dat leidt tot spanningen. Radarverslaggever Fons neemt een kijkje bij Jos in Eindhoven.

De parkeervakken op de Torricellistraat in Eindhoven zijn niet duidelijk, waardoor automobilisten hun voertuig verkeerd parkeren en er minder auto's een parkeerplek hebben. Dit is een doorn in het oog van bewoner Jos de Wit. Hij roept al jaren dat de gemeente witte lijnen moet plaatsen om onduidelijkheid te voorkomen. Maar de gemeente kijkt de andere kant op. 'En ondertussen lopen de spanningen in de buurt hoog op', aldus dus De Wit.

De politie kan niets doen, omdat een bestuurder alleen een bon krijgt als de auto op de stoep staat of niet in het juiste vak staat.  En in de Torricellistraat zijn de vakken onnauwkeurig, zodat er niets gehandhaafd kan worden.

Niemand kan beboet worden

Buurtbewoners Jos en Gemma zijn ten einde raad en hopen dat Radar hen kan helpen. Verslaggever Fons reist af naar Eindhoven. De wijkagent bevestigt het verhaal van de buurtbewoners. 'Als er geen witte lijnen zijn, kan niemand beboet worden.' Ook de gemeente geeft te kennen dat zij op de hoogte zijn van de situatie in de Torricellistraat, maar de bewoners niet hebben kunnen bereiken voor meer informatie. 'Collega’s van Stadstoezicht hebben destijds een aantal keer telefonisch contact gezocht, maar de bewoner helaas nooit gesproken.'

Gemeente Eindhoven wil, na contact te hebben gehad met Fons, snel met Jos en Gemma om de tafel om tot een oplossing te komen. De bewoners hebben eindelijk het gevoel dat er naar ze geluisterd is. De belijning komt er, als de hele buurt akkoord gaat met de afmetingen van het parkeervak.

Forumreacties (2)

Wil jij meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum!

Reageer op het forum
 • R
  • Radar
  • Site Admin
  • 10-12-2018 13:57
  Het is overduidelijk dat er bij Jos voor de deur schuin geparkeerd moet worden, en niet haaks op de stoep, of zelfs parallel. Lang niet iedereen houdt zich daaraan, en dat leidt tot spanningen.

  Radarverslaggever Fons neemt een kijkje bij Jos in Eindhoven.

  Maandag 10 december 2018 in Radar, om 20:30 uur bij AVROTROS op NPO1
 • K
  • k2p
  • 11-12-2018 21:14
  Neemt Antoinette Hetsenberg het nou over van mr Frank Visser en mr John Reid?
Alle reacties (2)

Ook interessant