toggle menu

Radar checkt: Viagogo | Feenstra | Stip Reizen

We komen terug op kaartverkoop door Viagogo, en bekijken problemen met een gaslek en een niet gerestitueerd dranktegoed...

Viagogo - stopt de woekerhandel in tickets?

Begin deze maand berichtte Radar over Stefanie, die via Viagogo twee kaartjes voor de voetbalwedstrijd Ajax-NAC koopt. Ze blijkt een miskoop te hebben gedaan: 122 euro voor twee valse kaartjes, die normaliter 31 euro per stuk zijn - en waarmee je wél toegang krijgt. Peter Kwint van de SP heeft naar aanleiding van ons item Kamervragen gesteld. Lees de brief van Minister Van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) in antwoord op deze vragen. Daarin belooft zij in het najaar van 2018 verder op de 'Woekerhandel in concertkaartjes' in te gaan. Radar gaat het in de gaten houden.

Ontploffingsgevaar in huis door gaslek

Tanja rook al maanden een rare lucht in haar huis en ze werd daarin bevestigd toen Liander een gaslek ontdekte. Een gaslek die al eerder opgemerkt had moeten worden door cv-ketel specialist Feenstra, die verantwoordelijk was voor het vernieuwen van de gasleiding. Tanja dient een klacht in bij Feenstra, maar ze wordt niet serieus genomen door het bedrijf. Fons gaat langs bij Tanja en belt met Feenstra om te achterhalen waar het mis is gegaan.

Stip Reizen laat zieke klant betalen al kan hij niet op vakantie

Mevrouw Van Tilburg en meneer Van Biene hebben een vakantie geboekt bij Stip Reizen. Drie weken op cruise van Singapore naar Italië. Helaas kreeg meneer Van Biene te maken met hartklachten en moest hij op doktersvoorschrift thuisblijven. De vakantie wordt helaas geannuleerd. De verzekering betaalt een groot deel terug. Nou had het stel ook een drankenpakket van 600 euro per persoon gekocht bij de reisorganisatie Stip. Ze hebben er geen druppel van gedronken en toch krijgen ze het geld niet terug. Van Biene en Van Tilburg begrijpen er niets van en schakelen Radar in. Fons grijpt zijn telefoon om Stip Reizen te confronteren.

Stip Reizen geeft aan dat ze volgens de regels hebben gehandeld. Aangezien de familie Van Biene en Van Tilburg wegens doktersvoorschrift niet op vakantie kon, had Stip Reizen naar eigen zeggen wat coulanter kunnen reageren. Daarom wordt het drankenpakket volledig gerestitueerd. Eind goed, al goed.

Oproep: Problemen met je parkeervergunning

Al in november vorig jaar doken we in problemen met parkeervergunningen. De aanleiding vormde een probleem in Den Haag; er zijn te weinig parkeerplekken op straat, en dus zijn bewoners aangewezen op dure parkeergarages.

Heb jij ook problemen met het verkrijgen van een parkeervergunning? Laat het ons weten!

Ook interessant