toggle menu

Radar Online: Gedoe om parkeervergunning | Update gestolen rijbewijs

In Den Haag krijg je geen parkeervergunning als je in de Schilderswijk woont. Ook hebben we een apparaat waarvan een testpanel moet raden waar het voor dient... en dat blijkt niet makkelijk. We delen ook nog een succesje met je over iets wat we een paar weken geleden aankaartten in Radar... en komen terug op de petitie voor een experiment met het basisinkomen voor 55-plussers.

Te weinig parkeerplekken in Den Haag

In Den Haag hebben ze te weinig parkeerplekken op straat voor de inwoners. Om dat op te lossen verplicht de gemeente inwoners om eerst gebruik te maken van private parkeergarages in de buurt van het woonadres. Deze zijn veel duurder dan de gemeentelijke parkeervergunningen voor op straat. En daar is Patricia uit de Schilderswijk de dupe van geworden, zo meldt ze:

'Het zogenoemde POET-beleid (parkeren op eigen terrein) wordt alleen op deze manier in Den Haag uitgevoerd. De inwoners in de Schilderswijk en Transvaal zijn voornamelijk de sjaak, omdat 50 procent van het totale aantal parkeergarages in die buurten staat. Bijvoorbeeld, mensen in Den Haag Zuid krijgen wel een parkeervergunning van de gemeente, wegens de afwezigheid van private parkeergarages daar.'

Fons heeft meerdere fracties van politieke partijen in Den Haag gebeld om reactie. Zo hebben GroenLinks en SP geen idee wat het POET-beleid inhoudt. De Islam democraten zijn al acht jaar tegen, hebben een onderzoek laten doen en zelfs een rechtszaak aangespannen, die ze hebben verloren. Volgens de rechter doet de gemeente alles volgens het wetboekje, ook al is het onrechtvaardig. Oftewel, volledig juridisch dichtgetimmerd. 23 november dienen De Islam Democraten wederom een motie in. De Haagse Stadspartij zal zich daarbij aansluiten, hebben ze aan mij bevestigd. Zij vinden het ook krom dat voornamelijk de mensen in de Schilderswijk de dupe worden. Dit krijgt nog een staartje!

Waarvoor dient dit apparaat?

Dieter Rams, een gerenommeerde product designer, zegt dat je in 1 oogopslag moet zien waar een product voor dient. Dat vond Fons een test waard. Hij vraagt aan 3 oudere en 3 jongere kijkers om te raden waar een specifiek product voor dient. Wil je eerst zelf raden, bekijk dan de video hierboven. Daarin worden dingen gezegd als: 'Ja, het is een knopje.' En: 'Er zit wel een plat vlak onder, maar hij blijft toch niet hangen.'

...Wil je het weten? We verklappen het je hier: het product dat Fons voorschotelt is de Neckline Slimmer, een product om je onderkin mee weg te trainen. Of het apparaat helpt om onderkinnen te verwijderen, ook daarover hebben de kandidaten wel een idee.

Geen boete meer voor gestolen rijbewijs

Goed nieuws! Na onze uitzending van 16 oktober over de boete die je moet betalen als je rijbewijs is gestolen, hebben twee gemeenten besloten deze boete af te schaffen. Pekela en Veendam, waar de boete ook zeer hoog was; 42,50 euro. Nu de overige gemeenten nog.

Een basisinkomen voor 55+? Teken de petitie!

Radar is een petitie gestart voor een experiment met een basisinkomen voor werkloze 55-plussers, vanwege hun uitzichtloze situatie. Die gaan we volgende week in Den Haag overhandigen.

De petitie is inmiddels gesloten.

Bekijk de eindstand en de overhandiging

   

Meer over dit onderwerp in Radar Extra: kans op werk 3%

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant