Radar Online: Gyro Bowl | Arriva

Fons laat de 'Gyro Bowl', een nieuw soort eetbakje voor kinderen, testen op een kinderdagverblijf, en springt in de bres voor Syrische vluchtelingen die hun geld maar niet terugkrijgen van Arriva.

Update: Doorschakelservice

Goed nieuws: de Autoriteit Consument en Markt is vandaag met strengere regelgeving gekomen voor doorschakeldiensten.

Wat is een doorschakelservice ook alweer? Fons legt het uit in een terugblik.

Arriva: wachten op de bus én op geld terug

Kijkster Manja heeft Radar gemaild over vluchtelingetje pesten bij Arriva. De Syrische heer Almasri moet al sinds april geld terugkrijgen van het ov-bedrijf, omdat hij een dubbel aantal abonnementen heeft besteld door zijn eigen fout. Arriva komt beloftes niet na, dus reist Fons af naar het druilerige Zevenhoven.

Na Fons' interventie heeft de heer Almasri eindelijk het geld teruggestort gekregen, maar het is natuurlijk van de gekke dat Radar hiervoor ingezet moet worden. Laten we hopen dat we vaker wat menselijkheid aantreffen bij bedrijven als Arriva.

Test: dreumesen gaan aan de slag met de Gyro Bowl

Er zijn steeds meer producten op de markt voor ouders om het hebben van kinderen minder belastend te maken. Een daarvan is een nieuw soort eetbakje dat knoeien onmogelijk zou maken, of in elk geval zou beperken. Fons vraagt vier dreumesen van Akros kinderopvang De Sneeuwbes om als testpanel op te treden. Blijft alles schoon als een kind yoghurt en fruit gaat eten?

Ook interessant