Radar Online: Komt Corendon met excuses?

Meneer Staal wil graag op vakantie, maar Corendon maakt het voor hem onmogelijk. Meneer heeft een linkerbeen prothese en moet op de voorste rij zitten. Alleen Corendon kan hem geen plek garanderen. Fons reist af naar Winschoten.

Volgens de Europese verordening inzake de rechten van gehandicapten en personen met een beperkte mobiliteit die per luchtvervoer reizen, is een vliegtuigmaatschappij niet verplicht om een bepaalde stoel te garanderen aan een invalide klant. Dit kan namelijk in gedrang komen met de veiligheidsvoorschriften. Wanneer een boeking om die reden geweigerd zou moeten worden, dan moet de maatschappij of touroperator zich wel inspannen om een redelijk alternatief te bieden dat tegemoet komt aan de specifieke behoeften van de persoon. En daar liet Corendon een steekje vallen.

Uiteindelijk biedt de vakantie-organisatie haar excuses aan meneer Staal en krijgt hij de extra vervoerskosten naar Schiphol vergoed.

Oproep: Onjuist behandeld door vliegmaatschappij

Fons is benieuwd of er meer mensen met een handicap zijn die vinden dat een vliegmaatschappij hen onjuist behandeld heeft. Herken je dit?

Vul het formulier in

Ook interessant