toggle menu

Radar Online: Ontploffende babykruik | iPhone op slot | Rugband getest

Hoe zit het nu met de babykruik van Zensy die kan ontploffen? Fons besteedde hier vorige week aandacht aan. Wat zegt de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA)? En: Peters iPhone is vergrendeld nadat hij per ongeluk meerdere keren foute codes heeft ingevoerd. Kan hij ooit nog bellen met zijn telefoon? Verder: een rugband om van je rugklachten af te komen: werkt het?

Ontploffende babykruik: deel 2

We gingen vorige week langs bij Suzanne en Vincent in Heerenveen. Bij hen thuis ontplofte de babykruik van Zensy tijdens het opladen. Radar belde met de fabrikant, die het niet eens was over het woord 'ontploffen'. Een medewerker zegt daarover: 'Dat is voor de incidenten die we gehad hebben heel overdreven.'

Terugkijken (27-11-2017): Babykruik van Zensy kan ontploffen

De kraamorganisatie KraamZus waarschuwde na de uitzending voor de kruik op Facebook. Veel mensen reageerden onthutst en deelden een soortgelijke ervaring. Ook op de oproep van Radar kwamen veel reacties binnen.

De fabrikant van de kruik vertelt dat er inmiddels een nieuwe serie kruiken op de markt is. De Zensy waarbij het mis is gegaan wordt volgens de medewerker niet meer verkocht. De maker vindt een waarschuwing voor het model uit 2015 niet nodig.

En hoe zit het dan met de NVWA? Die heeft in 2016 het gebruiksrisico van de kruik als 'middelhoog' ingeschat. Volgens de NVWA is dat niet 'ernstig genoeg' om een terugroepactie op te zetten.

De NVWA bekijkt de klachten die na de uitzending van Radar zijn binnengekomen. De fabrikant van Zensy wil geen reactie geven in de studio.

Let op: gebruik het oude model (650 watt) niet!

Omdat we het onderzoek van NVWA moeten afwachten, willen wij alvast het verschil tussen het oude en het nieuwe model benadrukken. Het model uit 2015 kun je beter niet gebruiken. Dit is te zien aan het label: daar staat 650 watt op. Op het nieuwe model staat 450 watt. Als je problemen met de kruik hebt, stuur een klacht naar NVWA. Dit kan het onderzoek helpen.

Heb jij ook problemen?

Heb jij ook problemen met de Zensy babykruik, laat het dan weten door dit formulier in te vullen en stuur je klacht ook door naar NVWA.

Deel de video op YouTube!

Deel de video via YouTube!

iPhone op slot

Peter uit Den Haag toetst per ongeluk drie keer de verkeerde toegangscode in op zijn iPhone. Hij heeft een herseninfarct gehad en kan zich de cijfers niet meer herinneren. Zijn mobiel wordt geblokkeerd. Omdat hij het toestel wil ontgrendelen neemt hij contact op met Apple. De klantenservice van het bedrijf kan niets voor Peter betekenen. Kan Fons helpen?

Rugband getest

'Het lijkt wel wc-papier', 'Kun je het op je rug doen en er een baby in zetten?' 'Is het een apparaat voor incontinentie?': Consumenten testen een rugband. Werkt zo'n brace als je last hebt van je rug? Fons gaat op onderzoek uit.

Fysiotherapeut Merel en chiropractor Bob bekijken de rugband. 'Dit is de eerste keer dat ik 'm zie', vertelt Merel. 'Ik zie hier niet echt de meerwaarde van in. Wel als je even een reminder wil hebben dat je mooi rechtop staat. Maar niet voor structurele verbetering van de wervelkolom en voor de houding.'

En volgens Bob gaat de brace op de lange termijn de spierfunctie overnemen. Dat kan ervoor zorgen dat wanneer je dit product niet gebruikt, sneller in de oude houding terugvalt.'

Merel heeft nog een tip voor mensen met rugklachten: 'Veel trainen en in beweging blijven is een structurele oplossing.'

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant