Radar Online: Sleepnetwet | IKEA | Waterproof?

Hoeveel mensen hebben de sleepnetwet al getekend? En: wat is er aan de hand met de catalogus van de IKEA? Verder: Fons test hoe waterproof 'Non Water' is.

Sleepnetwet-referendum: hoeveel mensen hebben al getekend?

Met de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten, ook wel sleepnetwet genoemd, mogen Nederlandse inlichtingendiensten vanaf 1 januari 2018 massaal online communicatie afluisteren. Ook als je niet verdacht bent. Radar besteedde hier vorige week in de uitzending aandacht aan.

Terugkijken: sleepnetwet: bestaat privacy straks nog wel?

Lees ook: wat is de sleepnetwet?

Amnesty International heeft hier ernstige bezwaren tegen omdat de wet de privacy en de vrije meningsuiting van ons allemaal schendt. Enkele studenten zijn deze zomer een actie gestart omdat ze een referendum willen over de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Een wet die grote gevolgen heeft voor de vrijheid van burgers zou volgens de studenten niet zonder referendum aangenomen mogen worden.

De teller staat nu op: 140.000 handtekeningen. In totaal zijn er 300.000 nodig. Je hebt nog twee weken. Tekenen kan via deze link.

IKEA-catalogus

Waarom krijgt niet iedereen de IKEA-gids thuisbezorgd? Fons gaat op onderzoek uit.

Waterproof met Non Water?

Jezelf besprenkelen met Non Water zou ervoor zorgen dat je volledig waterproof bent. Klopt dat wel? Fons test het in een patatzaak waar veel geknoeid wordt.

Ook interessant