toggle menu

Radar Online: Zorgtoeslag terugbetalen | Besmette apps

Een heel jaar zorgtoeslag moeten terugbetalen is niet grappig. Een onderzoekspanel dat probeert te raden waar een gouden, vibrerende staaf voor dient wél. En wat als je een besmette app hebt gedownload? Hoe weet je dat eigenlijk...? Het komt allemaal voorbij in de rubriek Radar Online.

Een heel jaar zorgtoeslag terugbetalen?

Het pasgetrouwde stel Irene en Reinoud kreeg in oktober een brief van de Belastingdienst waarin stond dat zij hun zorgtoeslag over het hele jaar moesten terugbetalen. Door in september met elkaar te trouwen, werd het koppel officieel toeslagpartner van elkaar. Volgens Irene en Reinoud is hen van tevoren niet duidelijk gemaakt dat ze met terugwerkende kracht de zorgtoeslag terug moeten betalen. Fons belt de Belastingdienst om te vragen hoe het precies zit.

Waarvoor dient deze gouden, vibrerende staaf...?

In een oogopslag zou je moeten weten waar een product voor dient. Een testpanel van drie jonge en drie oudere kijkers raadt welke functie de 'Energy Beauty Bar' heef: een gouden, trillende staaf...

Besmette apps: stel jouw vraag aan onze expert

Enkele duizenden Nederlanders hebben besmette apps gedownload in de Play Store van Google. Ze dachten dat ze een nieuwsapp of opschoon-app hadden geïnstalleerd. Kwaadwillenden konden via de toepassing inloggegevens voor internetbankieren buitmaken. Hoe weet je of je een besmette app hebt gedownload, en waar kun je op letten als je een toepassing wil installeren? Radar spreekt na de uitzending om 21:15 uur met Thomas Haenen van AndroidPlanet.

Hoe volg je de livestream, en waar stel je je vraag?

Ook interessant