Radio-uitzending 01-09-2018

Zaterdag in de uitzending hebben we het over Promovendum dat de autoverzekering flink duurder maakt. Ook aandacht voor de vrijwillige ouderbijdrage. Wie die niet betaalt, krijgt geen boeken. Verder: doorwerken na je pensioen, hoe regel je dat?

Hoe vrijwillig is de vrijwillige ouderbijdrage?

Scholieren die naar het voortgezet onderwijs gaan, hebben boeken nodig. Om die boeken te bekostigen, koppelen sommige boekverkopers de vrijwillige ouderbijdrage. Wie de ouderbijdrage niet betaalt krijgt dus ook geen boeken. In de wet staat dat de ouderbijdrage vrijwillig is.

Toch weer aan het werk na pensioen?

Niet iedereen wil stoppen met werken na de pensioengerechtigde leeftijd. Hoe kan je het zo regelen dat je gewoon kan doorwerken? Doe je dat bij dezelfde baas of zoek je een nieuwe werkgever? Ben je dan ook financieel beter af?

Promovendum voert exorbitante premiestijging door

Klanten van verzekeraar Promovendum kregen onverwachts een fikse premiestijging voor hun autoverzekering in de mail. De stijging varieert van enkele procenten tot 142%. Ook blijkt de nieuwe premie al kort na de aankondiging in te gaan. Waarom doet Promovendum dit?

Fragmenten