Radio-uitzending 02-09-2017

Radio-uitzending 02-09-2017

Klanten van Youfone klagen dat de provider bij een reis in de EU eerst de EU-bundel aanspreekt en in rekening brengt en daarna pas de Nederlandse bundel. Mag dat zomaar? Verder de vraag wat je mag verwachten van de verrassingsreis van Kruidvat die voor 89,99 werd verkocht. Kopers blijken niet blij te zijn met de vluchtschema's en de bestemming.

Zijn mindervalide kamers echt duurder?

Mensen die op vakantie een mindervalide kamer boeken ervaren dat die meer geld kosten dan een 'gewone'. Is dat echt zo waar moet je op letten als je een mindervalide kamer boekt? Zijn die ook altijd geschikt voor rolstoelen?

Youfone brengt onterecht EU-bundel in rekening

Vanaf 1 juni mag je bij Youfone je Nederlandse bundel ook in de EU gebruiken. Duizenden klanten hadden voor 1 juni een goedkope EU-bundel aangeschaft, maar die blijkt na 1 juni ook doorberekend te worden. Klanten van Youfone beklagen zich dat de provider eerst de EU-bundel aanspreekt en dus in rekening brengt en daarna pas de Nederlanders bundel. De rekeningen lopen op met tientallen euro's. Hoe lost Youfone dit op? We hebben reacties van Youfone en de Autoriteit Consument en Markt.

Wat mag je verwachten van verrassingsreis Kruidvat?

Kruidvat verkoopt voor 89,99 een 'verrassingsreis' waarbij je drie dagen op reis gaat naar een stad in Europa. Kopers klagen over beperkte beschikbare data en de lengte van de reis waardoor je soms maar 36 uur in de stad bent. Ook blijken mensen naar bestemmingen gestuurd te worden waar ze helemaal niet naartoe willen.

Fragmenten