Radio-uitzending 03-03-2018

Zaterdag in de uitzending hebben we het over brilonderhoud. Wat is de beste manier om je bril in optimale staat te houden? Verder: hoe krijg je je persoonsgegevens van internet en we hebben het over schade aan je auto ontstaan in een parkeergarage.

Hoe krijg je je persoonsgegevens van internet?

Je bent je eigen naam aan het googlen en ontdekt dat je met je volledige persoonsgegevens op een commerciële website staat. Je doet een verzoek om je gegevens te verwijderen, de website verwijdert ze en na verloop van tijd staan ze er toch weer op. Wat kan je dan doen en hoe komen die websites überhaupt aan je gegevens?

Hoe kan je je bril het best onderhouden?

Speciaal voor mensen met een bril gaan we het hebben over brilonderhoud. Wat is de beste manier? Kan je het zelf doen of kan je het beter uitbesteden aan een specialist? Zijn speciale doekjes de beste manier? Radar zoekt het uit.

Geparkeerde auto in parkeergarage blijkt ineens schade te hebben

Je parkeert je auto in een parkeergarage en bij terugkomst is er veel schade aan de zijkant. De garage is in beheer van de gemeente, maar die wil de camerabeelden niet vrijgeven. Je doet aangifte bij de politie, maar die doet er niets mee. Wat kan je dan doen?

Fragmenten