toggle menu

Radio-uitzending 03-06-2017

Radio-uitzending 03-06-2017

Zaterdag in onze uitzending geven we praktische tips waar je als ouder op moet letten als je wil beginnen met zakgeld voor je kind. Wat is een goede leeftijd daarvoor en hoeveel moet je geven? Verder: let op als je reistoestemming voor Amerika en Canada nodig hebt. Commerciële bedrijven willen flink verdienen aan jouw ESTA- en eTA-aanvraag. Ook: hoe wordt een lijfrente uitgekeerd?

Wanneer begin je met het geven van zakgeld?

Zo'n 69% van de kinderen in de leeftijd 5-11 krijgt zakgeld. Door zakgeld te geven leren kinderen om te gaan met geld. Hoe kan je als ouder een goede keus maken als het gaat om hoeveel je geeft en vanaf welke leeftijd? Samen met 'Wijzer in geldzaken' geven we tips waar je als ouder op moet letten.

Let op als je reistoestemming voor Amerika en Canada nodig hebt

Wie naar Amerika op vakantie gaat moet een ESTA-reistoestemming aanvragen. Voor Canada is in 2016 de eTA-reistoestemming ingevoerd. Als je op Google op zoek gaat naar de officiële websites kom je eerst een aantal commerciële bedrijven tegen in de zoekresultaten. Deze bedrijfjes willen grof geld verdienen aan jouw aanvraag. We leggen uit waar je op moet letten als je zo'n reistoestemming nodig hebt.

Lijfrente laten uitkeren niet altijd makkelijk

Je denkt via een lijfrente goed je oude dag geregeld te hebben, maar dan wil je dat geld laten uitkeren. Daar komt nogal wat bij kijken! Je moet een ander product kopen om aan eigen geld te komen! Hoe krijg je een lijfrente uitgekeerd?

Fragmenten