Radio-uitzending 05-08-2017

Radio-uitzending 05-08-2017

Net als vorige week staat Radar Radio deze week in het teken van de zomervakantie. Radar krijgt ook klachten van consumenten dat zij onterechte afschrijvingen zijn bij het huren van een auto. Waar moet je op letten? Verder: wat mag je verwachten van een annuleringsverzekering? Ook: Stichting Loterijverlies stuurt weer e-mails om geld op te halen.

Stichting Loterijverlies vraagt weer om meer geld

Stichting Loterijverlies vraagt consumenten om meer geld. Dat blijkt uit een e-mail waarin Radar inzage heeft gehad die door de claimclub is verstuurd. Het geld zou nodig zijn om 'kostbare procedures te voeren' als gevolg van 'allerlei juridische en communicatieve trucs van de staat en de Staatsloterij'.

Annuleringsverzekering: wat mag je daarvan verwachten?

Je boekt een vakantie en onverwachts kan je niet mee door familieomstandigheden. Of: je boekt met je vriend of vriendin en diens ouders een vakantie en ineens gaat de relatie uit. Dan wil je niet meer mee. Wat moet je dan doen? Mag je de reis annuleren bij het reisbureau of omboeken naar een andere reis? Kan je aanspraak maken op je annuleringsverzekering?

Vakantiegangers zien onterechte afschrijvingen bij autohuur

Een belangrijk onderdeel van je vakantie vaak de huurauto. Die kan je lekker makkelijk vooraf regelen, in Nederland, of ter plekke. Wat is nu de beste keus? Waar moet je op letten als je op zoek gaat naar de juiste auto? Uit klachten die bij Radar zijn binnengekomen blijkt dat verhuurders allerlei trucs uithalen om extra geld van de reiziger binnen te hengelen.

Singles die willen cruisen betalen bijna altijd meer

Puck is single en wil graag een cruisereis maken. Dat blijkt onmogelijk als blijkt dat ze als alleenstaande 50-100% méér moet betalen dan de prijs die stellen betalen. Is hier sprake van discriminatie?

Fragmenten