toggle menu

Radio-uitzending 06-01-2018

Zaterdag praten we in de eerste radio-uitzending van het nieuwe jaar over het voorkomen van een winterdepressie. Verder: de Lotisico-loterij zou in december een trekking hebben, maar deze is niet gekomen. Kunnen de deelnemers fluiten naar hun geld? Ook: hoe kun je als zzp'er een pensioen opbouwen?

Hoe voorkom jij een winterdepressie?

Op dit moment hebben we ongeveer acht uur daglicht. Dit zorgt ervoor dat veel mensen in de winter minder energie hebben of dat ze slechter zijn gehumeurd. Hoe kun je voorkomen dat je een winterdepressie krijgt? Ybe Meesters beantwoordt jouw vragen over een winterdepressie. Meesters is gepromoveerd op het onderwerp winterdepressie.

Loterij Lotisico

Lotisico is de oudste particuliere loterij in Nederland, die al bestaat sinds 1902. Elk jaar houdt de loterij drie trekkingen. Met 1 lot kun je jaren en jaren door blijven spelen tot je er in totaal 10.000 gulden (4537 euro) mee hebt gewonnen. Pas dan is het lot verlopen. Hoewel er al lang geen nieuwe loten meer zijn verkocht, zijn er nog wel een aantal Nederlanders die een lot hebben. In december had de derde trekking van 2017 moeten plaatsvinden, maar dit gebeurde niet. Wat nu?

Pensioen opbouwen als zzp'er

Zzp'ers moeten zelf sparen voor hun pensioen. Zij moeten eerst hun gespaarde pensioengeld opmaken als ze tijdelijk niets verdienen, voor ze recht hebben op bijvoorbeeld rechtsbijstand of huurtoeslag. Dit in tegenstelling tot werknemers in loondienst die niks te vrezen hebben omdat hun pensioengeld bij een 'fonds op afstand' staat.

Fragmenten