Radio-uitzending 06-04-2019

Zaterdag in de uitzending vertellen we wat je moet doen als je een verkeersboete in het buitenland niet betaald zou hebben. Verder: waarom moet je honderden euro's betalen voor het verwijderen van je gasmeter en hoe kom je van bedwantsen af? 

Honderden euro's betalen voor verwijderen gasmeter

Nederland moet van het gas af, maar wie moet die rekening betalen? Consumenten die hun gasmeter willen laten verwijderen, omdat ze geen gas meer gebruiken, moeten honderden euro's aan kosten betalen. 'Ontmoedigend', straf voor goed gedrag' en 'schandalig duur' blijkt uit de meldingen die Radar de afgelopen maanden kreeg. Netbeheer Nederland komt uitleggen waarom de kosten zo hoog zijn.

Boete uit buitenland: wat moet je doen?

Ineens ploft op de deurmat een dikke brief: een aanmaning omdat je in Italië een verkeersboete gehad zou hebben, maar zelf weet je van niks. Toch zou de Italiaanse overheid al ruim twee jaar op je geld wachten omdat je illegaal door een straatje gereden zou hebben. Wat moet je doen?

Hoe kom je van bedwantsen af?

De bedwants is bezig aan een comeback. Je kan ze vooral tegenkomen in hotels, maar weet je hoe je ze herkent en wat je moet doen als je er eentje tegenkomt? Arts-microbioloog Thecla Hekker komt vertellen hoe je van bedwantsen afkomt.

Fragmenten