Radio-uitzending 07-10-2017

Radio-uitzending 07-10-2017

Zaterdag in de uitzending aandacht voor webshop Potatopirate.eu waar mensen honderden euro's aftikken, maar niets geleverd krijgen. Verder: mag er drie jaar waterschapsbelasting in één keer in rekening gebracht worden? Ook aandacht voor schimmel in en om je huis. Hoe zorg je dat dat voorgoed wegblijft?

Factuur ontvangen voor waterschapsbelasting voor drie jaar?

Er valt een aanslag op je mat voor je waterschapsbelasting. Je leest de factuur en tot je verbazing zie je dat het een aanslag voor de afgelopen drie jaar betreft. Volgens de factuur moet je binnen zes maanden betalen. Mag dit zomaar?

Potatopirate incasseert maar levert niets

Radar kreeg de afgelopen weken veel klachten van mensen die bestelden bij webshop Potatopirate, maar niets geleverd hebben gekregen. Het gaat om honderden euro's per klant. Zij bestelden fietsen, drones en andere elektronica. De beheerder van de website zegt dat hij opgelicht is door een stel Chinezen, maar dat trekken de gedupeerden in twijfel. Waar moet je op letten als je bij een webshop bestelt en wat kan je doen als je bij een malafide webshop blijkt te hebben besteld?

Hoe reken je af met schimmel in huis?

Vrijwel elk huis heeft te maken met vochtplekken, zeker in deze tijd van het jaar. Je verwijdert het, maar het komt toch weer terug. Hoe kom je voorgoed van je schimmel in huis af? Ingenieur Peter Borgers weet alles over schimmel en geeft praktische tips!

Fragmenten