toggle menu

Radio-uitzending 09-09-2017

Radio-uitzending 09-09-2017

Zaterdag zendt Radar live uit vanaf de Open Studio Dagen. Kom langs en bekijk de uitzending! We gaan praten over de enorme hoeveelheid suiker in ons eten en hoe we ons vakantiegevoel vasthouden. Ook: hoe is het geregeld met onze privacy in apps?

Waarom zit er zoveel suiker in ons eten?

Suiker is de volksvijand nummer één en ons eten zit vol met suiker. Sommige producten waarvan je het niet verwacht zijn rijkelijk gevuld met suiker. Een voorbeeld is groenteconserven: waarom moet daar zoveel suiker inzitten? Wat doen fabrikanten om de hoeveelheid suiker terug te dringen?

Hoe houd jij je vakantiegevoel vast?

De zomervakantie is weer voorbij, er zijn weer files in de ochtend en ook de zomer is definitief over als we naar het weer kijken. Wat doe jij om dat vakantiegevoel vast te houden? Ga je meteen weer een nieuwe vakantie boeken? Denk je de hele dag aan het lekkere terrasje?

Zijn apps veilig gelet op privacy?

Je download een app en daarin moet je toestemming geven om bepaalde gegevens te delen. Of je moet allerlei persoonlijke gegevens invullen. Hoe veilig zijn die gegevens en wat doen bedrijf met die gegevens? Ook: hoe makkelijk is het om in een app dure aankopen te doen waardoor je telefoonrekening snel oploopt?

Fragmenten