Radio-uitzending 10-02-2018

Zaterdag in de uitzending het bizarre verhaal van een ontplofte kookplaat waarbij het glas door de hele woning verspreid ligt. Hoe lost BCC dat op? Verder: het CBR overrompelt aanvragers van een rijbewijs met hoge kosten en ook aandacht voor het onderhoud van je auto. Hoe hou je dat betaalbaar?

Kookplaat BCC al na drie maanden kapot

Je koopt een keramische kookplaat bij BCC en na drie maanden ontploft de glazen afdekplaat. Je neemt contact op met de winkel, die dient een reparatieverzoek in bij de fabrikant en zonder te kijken wordt dat verzoek afgewezen. 'Glasbreuk valt niet onder de garantie.' Waar heb je in dat geval recht op?

CBR overrompelt aanvragers rijbewijs met hoge kosten

Ouderen vanaf 75 die hun rijbewijs willen verlengen, mensen die voor het eerst een rijbewijs aanvragen of chronisch zieken waarbij getwijfeld wordt aan de rijgeschiktheid die 'ja' invullen op het aanvraagformulier voor een rijbewijs, moeten rekening houden met kosten voor medische verklaringen en keuringen. Mensen die hiermee te maken hebben vragen zich af waarom een verklaring van de behandelend arts niet genoeg is, terwijl het CBR mensen door een kostbare en tijdrovende keuringsmolen stuurt.

Hoe hou je het onderhoud van je auto betaalbaar?

Ga je altijd naar de merkdealer, specialist of een andere autogarage? Of klus je zelf aan je auto? Probeer je te besparen op onderhoud of wil je het allerbeste voor je bolide? Samen met de ANWB geven we je tips.

Fragmenten