Radio-uitzending 13-05-2017

Radio-uitzending 13-05-2017

Zaterdag in onze uitzending praten we met Brenno de Winter over de veiligheid van jouw persoonlijke gegevens als je mailt met je verzekeraar of notaris. Verder: hoe kies je een lekkere betaalbare wijn en let op als je gaat pinnen in het buitenland. Dat is namelijk niet altijd gratis.

Hoe kies je een lekkere betaalbare wijn?

Je staat voor het wijnschap in de supermarkt en je zoekt een lekkere wijn. Waar let jij op als je een goede fles wijn wil die toch betaalbaar is? Hoe maak jij die keus? Wijnkenner Nicolaas Klei is auteur van de Omfietswijngids en geeft antwoord op die vraag.

Kan je veilig via e-mail persoonlijke gegevens doorsturen?

Verzekeraar Nationale Nederlanden vraagt zijn verzekerden om persoonlijke gegevens via e-mail te bevestigen. Nationale Nederlanden stuurt een mailtje met daarin NAW-gegevens, BSN-nummers, bankrekeningnummers en polisnummers. "In een tijd als deze met het gevaar van identiteitsdiefstal een onbegrijpelijke situatie" mailt een verontruste consument. Hoe veilig is het om via e-mail dit soort gevoelige gegevens door te sturen?

Pinnen in het buitenland kan geld kosten

Wie in Nederland met zijn betaalpas geld uit een geldautomaat haalt, betaalt daarover geen kosten. In het buitenland is dat anders. Zo zijn er in Duitsland steeds meer geldautomaten waarbij je een toeslag moet betalen. Hoe is dat verder geregeld in Europa?

Fragmenten