Radio-uitzending 13-10-2018

Zaterdag in de uitzending hebben we het over asbest in een net gekochte woning. Een koper trof bij het klussen asbestplaten tussen de vloeren aan. Is dat gevaarlijk? Verder: hoe krijg je een stralende huid en waarom mag je boxershorts niet ruilen?

Hoe krijg je een gezonde en stralende huid? 

Wat kan je doen om een stralende en gezonde huid te krijgen? Moet je een dag- en nachtcrème smeren? Kies je dan voor het huismerk of ben je veel duurder uit? Geef je je gezicht wel eens een scrubbeurt? Gebruik je fillerpreparaten om je rimpels weg te werken? Samen met een dermatoloog bespreken we wat je kan doen.

Is asbest wel of niet een verborgen gebrek?

Je koopt een huis en bij het klussen ontdek je asbest tussen de vloeren, maar daar stond niets over in het koopcontract of de vragenlijst van de NVM voor de verkoop van een woning. Is asbest gevaarlijk en moet je het (laten) verwijderen of kan je het laten zitten? 

'U mag niet retourneren vanuit hygiënisch oogpunt'

Je koopt een paar boxershorts en blijkt de verkeerde gekregen te hebben. De kleur klopt niet en de pijpjes zijn te kort. Van webwinkel Koopjedeal mag je niet ruilen, 'uit hygiënisch oogpunt' terwijl de boxershorts nooit gedragen. Wat zijn je rechten? 

Fragmenten