toggle menu

Radio-uitzending 14-04-2018

Zaterdag in de uitzending hebben we het over Jumbo die medische gegevens vraagt van werknemers. Waar worden die voor gebruikt? Verder: onderwijsinstellingen schrijven studenten te vroeg uit terwijl de student dat niet weet. Een hoge boete van de DUO volgt. Ook: tips hoe je een elke maand een hogere loonstrook regelt.

Hoe regel jij een hoger salaris?

Wat kan je doen voor een hoger salaris? Of hoe haal je een zo hoog mogelijk salaris uit de onderhandelingen voor een nieuwe baan? Samen met een salarisdeskundige bespreken waar jij op kan letten.

Wat wil Jumbo met medische gegevens van personeel?

Supermarktketen Jumbo vraagt medische gegevens van medewerkers. Wat doet Jumbo daarmee? Wat mag een werkgever van je weten op dat vlak en welke medische gegevens mag je geven? Of mag je dat gewoon weigeren?

Onderwijsinstelling schrijft je te vroeg uit: boete als gevolg

Studenten kunnen voor het einde van het collegejaar worden uitgeschreven door de onderwijsinstelling. Daar wordt de student echter niet van op de hoogte gesteld waardoor deze nog een maand langer studiefinanciering en OV-reisrecht gebruikt. Het gevolg: een boete van honderden euro's van de DUO. Dit gebeurt niet een enkele keer, maar tienduizenden keren per jaar. Waarom doen onderwijsinstellingen dit?

Fragmenten