Radio-uitzending 14-10-2017

Radio-uitzending 14-10-2017

Zaterdag in de uitzending aandacht spaarsysteem Air Miles. Spaarders zijn ineens tienduizenden Air Miles kwijt en Air Miles wil die niet vergoeden. Verder aandacht voor Studers dat lesmateriaal levert aan mbo'ers. Studenten wachten al weken en lopen nu achterstand op. Ook: hoe maak je je huis brandveilig? De brandweer geeft tips!

Studers laat studenten wekenlang wachten op lesmateriaal

Het nieuwe collegejaar is alweer enige weken bezig en dat betekent dat de collegezalen weer goedgevuld zijn. Steeds meer instellingen waar een middelbare beroepsopleiding (mbo) wordt aangeboden stappen over op digitaal lesmateriaal van aanbieder Studers. Alleen wachten er nog steeds veel studenten op dat lesmateriaal met studieachterstand tot gevolg.

Tienduizenden Air Miles zo ineens verdwenen

Radar krijgt meldingen van mensen waarbij ineens tienduizenden Air Miles afgeschreven zijn. De punten zouden zijn ingewisseld zijn bij webwinkel bol.com, maar men heeft geen bestelling geplaatst. Air Miles zegt dat het om een phishingmail gaat, maar men zegt dat ze nergens op geklikt hebben.

Hoe maak je je huis brandveilig?

Weet jij wat je moet doen bij brand en welk blusmiddel je dan het best kan kiezen? Wat doet een koolmonoxidemeter en waar moet je een rookmelder plaatsen? Samen met de brandweer geeft Radar tips hoe je je huis brandveilig kan maken.

Fragmenten