toggle menu

Radio-uitzending 14-12-2019

Zaterdag in Radar Radio gaat het over arbeidsrecht en hoe de wetgeving daaromtrent volgend jaar verandert. Verder: als de bewoner van een huurwoning overlijdt, hoe moet je dat huis dan achterlaten?

Arbeidsrecht verandert

Op 1 januari 2020 treedt de Wet Arbeidsmarkt in Balans in werking. Hierdoor kunnen mensen met een vaste baan gemakkelijker ontslagen worden, maar zijn er juist meer voordelen voor mensen die een flexibele baan hebben.

Hoe moet je een huurhuis achterlaten na overlijden?

Wanneer de bewoners van een huurwoning overleden zijn, in wat voor staat moet je het dan achterlaten? Moet de woning alleen worden leeggehaald of moet bijvoorbeeld ook de zonwering eraf worden gehaald? De Woonbond geeft zaterdag antwoord op deze vraag van een luisteraar.

Bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker

Vrouwen tussen de 30 en 60 jaar krijgen elke vijf jaar een uitnodiging voor een bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker. De methode van het onderzoek is in 2017 veranderd. Hoe betrouwbaar is dit?

Zuinig op je gehoor

Je oren moet je je hele leven mee doen. Het is daarom belangrijk om er zuinig op te zijn. Zaterdag hoor je op Radar Radio tips om goed te blijven horen.

Hoe goed werkt een jas met verwarming?

Een bodywarmer die, gevoed door een gewone powerbank, actief je lichaam verwarmt. Klinkt ideaal in de koude winter, maar hoe goed werkt het?

Fragmenten