toggle menu

Radio-uitzending 16-02-2019

Zaterdag in de uitzending hebben we het over de vertrekgarantie bij rondreizen. Ga je dan echt op reis? Verder: mag een gemeente precarioheffing rekenen terwijl je helemaal niet in de gemeente gewoond hebt? Ook: hoe isoleer je je huis?

Precarioheffing over de afgelopen drie jaar terecht?

Mag een waterbedrijf ineens een rekening sturen voor precariobelasting voor de voorgaande drie jaren? Deze onaangename rekening kregen inwoners van de gemeente Wageningen ineens op de mat. Mag dat? Wat moet je doen als je die drie jaar niet eens in Wageningen hebt gewoond?

Ga je bij 'gegarandeerd vertrek' echt op reis?

Je bent op zoek naar een mooie rondreis als je ineens de stempel 'gegarandeerd vertrek' of 'vertrekgarantie' ziet staan. Dan denk je dat je ook echt op reis gaat, want het vertrek is immers gegarandeerd. Uit een steekproef van Radar blijkt dat gegarandeerd vertrek niet altijd gegarandeerd is.

Hoe isoleer je je huis?

Wie z'n huis isoleert kan besparen op de stookkosten. Daar kan je op termijn honderden euro's mee besparen. Zo kan je je schuine dak isoleren, of de vloer, of de spouwmuur of enkel glas vervangen door HR++ glas. Hoe doe je dat zelf en wat levert het op?

Fragmenten