toggle menu

Radio-uitzending 16-06-2018

Zaterdag in de uitzending hebben we het over vliegmaatschappij Transavia die een man met COPD geen zuurstof geeft tijdens het opstijgen, terwijl dit wel zo geregeld was. Verder: Qurrent incasseert geld voor een niet-bestaand energiecontract en we geven je tips hoe je van fruitvliegjes afkomt.

Passagier Transavia krijgt geen zuurstof

Je vliegt met Transavia naar Portugal en vraag op medische grond voor de gehele vlucht zuurstof aan. Op de heenreis is dat prima geregeld, maar op de terugreis wil Transavia pas na het opstijgen zuurstof geven. Waarom weigert Transavia dit?

Qurrent incasseert voor niet-bestaand energiecontract

Energiebedrijf Qurrent stuurt colporteurs langs de deur in de Achterhoek. Je zegt dat je geen interesse hebt, maar toch wordt een maand later ineens geld afgeschreven. Het heeft er alle schijn van dat de colporteur jouw gegevens heeft doorgezet in een nieuw energiecontract terwijl je daar zelf geen toestemming voor hebt gegeven. Wat zijn de regels voor colportage?

Hoe kom je van fruitvliegjes af?

Ze zijn zo'n vier millimeter groot en je kan ze met name vinden bij je fruitschaal. Eenmaal in huis kom je er maar moeilijk van af. In de uitzending geven we je tips hoe je er toch van afkomt.

Fragmenten