Radio-uitzending 17-08-2019

Zaterdag in de radio-uitzending gaat het over antiek, want hoe weet je of dat oude schilderij op zolder een echte Picasso is? Verder: waarom liggen er geen kromme komkommers in de supermarkt en wat doe je bij geluidsoverlast van je buren?

Geen kromme komkommers in supermarkt: waarom niet?

Boeren krijgen afwijkende groente en fruit maar niet verkocht, of krijgen er veel minder geld voor. Nederlanders zouden die misvormde groente en fruit best kopen, blijkt uit onderzoek van Radar onder 30.000 deelnemers van het Testpanel. Jammer genoeg verkopen supermarkten die kromme komkommers, tomaten met rimpels of te kleine wortels niet. Wat zijn de hindernissen?

Hoe herken je antiek?

We dromen er misschien allemaal wel eens van om op de zolder van oma een echte Van Gogh te vinden. Of om op een rommelmarktje in Frankrijk tegen een prachtige 17e-eeuwse Chinese vaas aan te lopen. Hoe weet je dan of iets 'echt' is? Waar moet je op letten? Antiekdeskundige Arnold Wegh geeft antwoord op die vraag.

Kattenverjager bij de buren veroorzaakt overlast

De buren hebben een kattenverjager in de tuin geplaatst. Zelf hebben ze geen last van het ultrasoon geluid, maar jij wel en kan daardoor niet meer buiten zitten. Wat kan je doen en mag zo'n apparaat eigenlijk wel in elke gemeente?

Fragmenten